Όχι, όλοι άντρες δεν… έχουν την ίδια μούρη! Ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ είναι αυτό που θέλει όλους τους άντρες να κάνουν, να λένε και να πιστεύουν τα ίδια πράγματα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική! Υπάρχουν κι αυτοί που ξεχωρίζουν. Για την εμφάνισή τους, για την συμπεριφορά τους, για τα ψυχικά τους χαρίσματα και φυσικά για τον τρόπο που φροντίζουν τον εαυτό τους. Τι είναι λοιπόν αυτά που κάνουν έναν άντρα να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση;

Το σωστό ντύσιμο

Είναι το πρώτο πράγμα που όλοι κοιτάνε. Αν το ντύσιμο είναι σωστό, αμέσως ξεχωρίζεις. Και ξεχωρίζεις γιατί δεν είναι πολλοί αυτοί που το πετυχαίνουν. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι! Ένα σιδερωμένο πουκάμισο όπως πρέπει ανοίγει περισσότερες πόρτες απ’ όσες φαντάζεσαι.

Το ρολόι

Η λεπτομέρεια κάνει τους πρωταθλητές. Αυτό ισχύει 100% με ένα ρολόι! Είναι το αξεσουάρ, που ίσως δεν παρατηρείς με την πρώτη, αλλά αν πέσει το μάτι σου πάνω, δεν φεύγει. Σημασία δεν έχει φυσικά τι ρολόι φοράς, αλλά να σε εκφράζει και να μπορείς να το «πουλήσεις» σωστά. Έτσι και μόνο έτσι θα συμπληρώσει το στυλ σου!

Το παπούτσι

Είναι το κομμάτι που μπορεί να αποθεώσει ή να «χαντακώσει» το στυλ ενός άντρα. Το κατάλληλο παπούτσι θα «δέσει» την εμφάνισή του! Μην το αμελείς ποτέ!

Το αποσμητικό

Το «κρυφό όπλο» κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του. Είναι συνήθως το πρώτο πράγμα που χρησιμοποιείς όταν ξεκινάει η μέρα σου και σε συντροφεύει μέχρι το βράδυ. Οφείλει λοιπόν να σε γεμίζει αυτοπεποίθηση!

Το χιούμορ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ατού σε έναν άντρα από το να μπορεί να κάνει τους γύρω του να γελάνε και φυσικά να δέχεται την πλάκα, όπως την κάνει ο ίδιος! Αν το καλοσκεφτείτε, όλοι μας θέλουμε να βρισκόμαστε γύρω από τους ανθρώπους που μας κάνουν να γελάμε. Η αίσθηση του χιούμορ είναι από τα πλέον βασικά προσόντα που πρέπει να έχει ένας άντρας.

Η ευγένεια

Χωρίς τρόπους δεν πας πουθενά! Ακόμα και να είσαι καλός στο να… προσποιείσαι, αν δεν είσαι πραγματικά ευπρεπής αργά ή γρήγορα θα σε πάρουν χαμπάρι! Απεναντίας οι καλοί τρόποι πάντα ανταμείβονται! Και γιατί αξίζουν και γιατί σπανίζουν…

Η αυτογνωσία

Κοντός, ψηλός, παχουλός, αδύνατος, γυμνασμένος ή αγύμναστος. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία! Αυτό που έχει σημασία είναι ο τρόπος που στέκεσαι και «κερδίζεις» ή «χάνεις» τους εκάστοτε πόντους. Αν ένας άντρας έχει αυτογνωσία, τότε επιβάλλεται να έχει κι αυτοπεποίθηση. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό πράγμα άλλωστε από το να γνωρίζεις τον ίδιο σου τον εαυτό!

Η σιωπή

Ο σωστός άντρας ξέρει πότε να μιλά και πότε να σιωπά. Οι περισσότεροι άνδρες προτιμούν το πρώτο, αγνοώντας τις ευεργετικές ιδιότητες του δεύτερου! Καλό είναι να εκφράζεις την άποψη σου για ένα θέμα που γνωρίζεις, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι να αφήσεις τον συνομιλητή σου να μιλήσει!

Η προσαρμοστικότητα

«Εξυπνάδα είναι η ικανότητα να προσαρμόζεσαι με την αλλαγή» είχε πει ο Στήβεν Χόκινγκ. Σκεφτείτε αυτό την επόμενη φορά που βρίσκεστε κάπου που δεν θέλετε, με ανθρώπους δεν γνωρίζετε ή δεν συμπαθείτε. Αν καταφέρετε ακόμα κι εκεί να προσαρμοστείτε, τότε σίγουρα δεν έχετε να φοβηθείτε και πολλά πράγματα!