Στοχευμένους ελέγχους, με σκοπό την αντιμετώπιση διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, τον εντοπισμό φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων και την καταπολέμηση παρεμπορίου λαθραίων καπνικών προιόντων, διενεργούν συστηματικά αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν:

• 7 άτομα για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και ηρωίνης.

• 2 άτομα για εκκρεμή διωκτικά έγγραφα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση σύλληψης 33χρονου αλλοδαπού, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 11 ετών και χρηματική ποινή, για παραχάραξη νομισμάτων και απάτη κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, πράξεις που έλαβαν χώρα τον Δεκέμβριο του 2010.

• 5 άτομα για παράβαση του Νόμου περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν συνολικά 1.216 πακέτα τσιγάρα και 19 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και χρηματικό ποσό σχετιζόμενο με πώληση αδασμολόγητων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.