Κλειστά έως το τέλος της σχολικής χρονιάς θα παραμείνουν τα σχολεία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για τον Σεπτέμβριο, ακόμα κι αν η πανδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται, δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επιβεβαίωσε ότι «τα σχολεία δεν θα ξανανοίξουν για το υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς» στην πολιτεία των περίπου 20 εκατομμυρίων κατοίκων, την πλέον πληγείσα με περισσότερους από 18.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό.

Σχετικά με την επιστροφή στα θρανία τον Σεπτέμβριο, ο κυβερνήτης επισήμανε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς να ληφθεί αυτή η απόφαση. «Δεν υπάρχει απόφαση για το φθινόπωρο, καθώς είναι ακόμη μακριά», τόνισε.

Η αβεβαιότητα για την επιστροφή στις σχολικές τάξεις παραμένει, ακόμα κι αν η πανδημία συνεχίζει να επιβραδύνεται στη Νέα Υόρκη, όμως με πιο αργούς ρυθμούς σε σχέση με όσο θα επιθυμούσαν οι αρχές.

Η πολιτεία καταγράφει σχεδόν 1.000 νέες εισαγωγές την ημέρα ασθενών με νέο κορωνοϊό, δήλωσε ο Κουόμο, ακόμα κι αν ο αριθμός των νεκρών είναι μειωμένος – 289 χθες, ο χαμηλότερος απολογισμός από τη 30ή Μαρτίου (253 νεκροί).

«Ο εχθρός βρίσκεται υπό διωγμόν, ο ιός περιορίζεται» τόνισε ο Άντριου Κουόμο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters