Ο Πάμπλο Γκαρσία, ο τεχνικός της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά κι έχει αήττητους και πρωταθλητές τους μικρούς του «Δικεφάλου», φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Αθλητική Κυριακή» και αναφέρθηκε στο μέλλον του, στον Τζόλη και τα υπόλοιπα νέα παιδιά, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο. Στη Θεσσαλονίκη, παράλληλα, πολλοί φίλοι του «Δικεφάλου» θα ήθελαν να τον δουν στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Ο ίδιος, δήλωσε ότι είναι έτοιμος γι’ αυτό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία: «Είμαι έτοιμος για το επόμενο βήμα, αλλά δεν αποφασίζω εγώ. Δουλεύω τρία χρόνια με τους μικρούς και κάνουμε καλή δουλειά. Κάθε μέρα μου δίνει και μεγαλύτερη εμπειρία. Καταλαβαίνω τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ. Θέλει δύναμη, πάθος, ενέργεια. Δεν μπορώ να κρίνω από σεβασμό κανέναν άλλον προπονητή. Έχω άποψη, αλλά από σεβασμό δεν την εκφράζω. Βλέπω με πάθος τα ματς του ΠΑΟΚ σαν οπαδός».

Για τα νέα παιδιά: «Στην Ουρουγουάη πουλάμε μοσχάρια και ποδοσφαιριστές! Τα παιδιά 17-18 ετών παίζουν 2-3 ματς και φεύγουν. Τον Τζόλη χρειάζεται να τον έχουμε εδώ για χρόνια. Πρέπει να κρατήσουμε τον Τζόλη για χρόνια στον ΠΑΟΚ. Να είναι μέλος της βασικής ενδεκάδας. Εμείς προσπαθούμε μέσω της δουλειάς μας να ετοιμάσουμε τεχνικά, σωματικά, τακτικά, αλλά και από θέμα νοοτροπίας τους παίκτες. Χωρίς νοοτροπία νικητή δεν μπορείς να παίξεις στον ΠΑΟΚ και στην Τούμπα. 

Θέλει υπομονή ο Τζόλης. Δε σημαίνει κάτι επειδή έπαιξε σε δύο ματς. Είναι σημαντικό το τάιμινγκ που θα παίξουν αυτά τα παιδιά. Δεν μετράει σε ποια ηλικία θα αγωνιστούν, αλλά το πώς θα παίξουν. Δεν είναι μόνο ο Τζόλης. Είναι οι Τσιγγάρας, Μιχαηλίδης, Τζοβάρας, Τσαούσης, Λύρατζης, Χατζηστραβός και άλλα παιδιά που έχουν φύγει δανεικοί».

Για την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη: «Μεγάλωσαν εδώ τα παιδιά μου, έχουν κάνει τις παρέες τους. Ο κόσμος με αγαπάει και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να με κρίνουν όλοι για τη δουλειά μου».

Για το πάθος που τον διακρίνει: «Έξω από το γήπεδο είμαι ήρεμος, αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι σαν πόλεμος. Σε όλες τις ομάδες που έπαιξα, πάντα αγωνιζόμουν έντονα για τη νίκη. Κάποιοι λένε ότι είμαι σκληρός και δεν βλέπουν τα υπόλοιπα. Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο μου είπαν ότι έπαιξα καλή μπάλα».