Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αυτή την στιγμή βρίσκονται σε άρνηση και λένε μέσα τους ότι “δεν μπορεί να συμβαίνει ξανά αυτό. Όχι πάλι lockdown”! Ενώ φορούσατε την μάσκα σας, κρατούσατε τις αποστάσεις και γενικά κάνατε ότι μπορούσατε για να μην ξαναπεράσετε ότι περάσατε πριν μερικούς μήνες, το lockdown Νο. 2 είναι πλέον γεγονός και δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να το αποφύγετε. Παρακάτω σας προτείνουμε ορισμένα πράγματα που ίσως σας βοηθήσουν να περάσετε πιο εύκολα το δεύτερο lockdown.

Άσκηση

Η άσκηση είναι μόνο φάρμακο που μπορεί να σας αναζωογονήσει μέσα σε δευτερόλεπτα. Δεν χρειάζεστε να εξασκείστε πολύ σκληρά, αλλά να κάνετε κάποιο είδος κίνησης – και όχι δεν εννοούμε να σηκώνετε το ποτήρι για να πιέιτε κρασί. Na δείτε ότι αν αφιερώσετε λίγο χρόνο για να περπατήσετε ή ακόμα και να κάνετε κάποια προπόνηση επιλέγοντας ένα από τα χιλιάδες βιντεάκια γυμναστικής που υπάρχουν στο YouTube, θα νιώσετε άλλος άνθρωπος.

Αποδεχτείτε την ανησυχία

Η ανησυχία είναι αναπόφευκτη στην καραντίνα και η παραδοχή της είναι το πρώτο βήμα για να μην “ξεφύγετε”. Μία τεχνική είναι να προγραμματίσετε μια “ώρα ανησυχίας”, ώστε να μην παρεμβαίνει στην ζωή σας όλο το 24ωρο. Ναι, αυτό ακούγεται τρελό – βρίσκω μια ώρα για να φρικάρω – αλλά μπορεί να λειτουργήσει, αρκεί να μην είναι το τελευταίο πράγμα που κάνετε πριν κοιμηθείτε ή το πρώτο όταν ξυπνάτε. Παρόλο που είναι σίγουρα καλό να μιλάτε με άλλους, το να γράφετε τις ανησυχίες σας μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμο. Με αυτόν τον τρόπο, βασίζεστε λιγότερο σε κάποιον που σας λέει ότι όλα θα πάνε καλά (κάτι που δεν πιστεύετε ούτως ή άλλως).

Μιλήστε σε κάποιον ειδικό

Το να μπορείς να μιλήσεις σε ένα αγαπημένο σου πρόσωπο γι’ αυτά που σε απασχολούν είναι υπέροχο, απλά πολλές φορές δεν έχει τις σωστές απαντήσεις ή τον χρόνο. Μερικές φορές ένας ξένος μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά. Υπάρχουν πλέον αρκετοί ειδικοί που μπορείτε να απευθυνθείτε, οι περισσότεροι από τους οποίους κάνουν συνεδρίες διαδικτυακά ή τηλεφωνικά.

Μετρήστε μέχρι το πέντε

Δεν είστε μόνοι. Όλοι αγωνίζονται, ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Εκτός ίσως από τις Καρντάσιανς. Πριν αντιδράσετε, πριν αρχίσετε να ψάχνετε για αλκοοόλ, πριν κάνετε ένα tweet, πριν κλάψετε… μετρήστε μέχρι το πέντε. Το μέλλον απέχει μόνο πέντε δευτερόλεπτα. Μπορεί να νιώθετε εντελώς διαφορετικά μέχρι τότε.

Κοιτάξτε μπροστά

Μείνετε συγκεντρωμένοι. Αυτή η κατάσταση δεν είναι για πάντα. Τα ποσοστά των ασθενών θα πέσουν. Πιθανότατα θα βγει το εμβόλιο. Τα πάντα είναι προσωρινά. Σκεφτείτε μόνο πως θέλετε να είναι η ζωή σας όταν η πανδημία θα αποτελεί παρελθόν. Το τέλος του lockdown δεν θα είναι και το τέλος της πανδημίας, αλλά το μέλλον.

https://perpetual.gr