Στο τέλος της δεκαετίας του 1920, ο Ιάπωνας χημικός Masataka Taketsuru επέστρεφε στην πατρίδα του έπειτα από τις σπουδές του στην Γλασκόβη, μεταφέροντας από την Σκωτία πλούσια τεχνογνωσία πάνω στο πιο γνωστό και εξαγώγιμο προϊόν της χώρας του Ηνωμένου Βασιλείου: το ουίσκι. Μαζί με τον Shinjiro Torii ίδρυσαν το αποστακτήριο Yamazaki, που παράγει μέχρι και στις ημέρες μας εξαιρετικά ουίσκι, λειτουργώντας πλέον υπό την αιγίδα του brand Suntory.
Σήμερα, ένα single malt 55 ετών του Yamazaki, που παρουσιάστηκε πριν λίγες ημέρες, θεωρείται ένα από τα καλύτερα, σπανιότερα και ακριβότερα ουίσκι που υπάρχουν. Το εν λόγω ουίσκι περιγράφεται από τον head blender της Suntory, Shinji Fukuyo, το περιγράφει ως «γλυκό και ξηλώδες, με ώριμο φρουτώδες άρωμα και μακριά επίγευση». Φυσικά, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, η παραγωγή του θα είναι περιορισμένη, καθώς θα κυκλοφορήσουν μόλις 100 φιάλες. Η τιμή για κάθε μία από αυτές θα είναι περίπου €25.000. Το Yamazaki Single Malt 55-year-old θα είναι διαθέσιμο από το site της Suntory, από τις 30 Ιουνίου 2020.
- Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ «σπάνε» το απαγορευτικό και ετοιμάζουν συγκέντρωση στην Καμάρα - May 18, 2024
- 30χρονος απείλησε με μαχαίρι τον ξάδελφό του μετά από την κηδεία της θείας του – «Δώσε μου εντολή και τους έφαγα» - May 18, 2024
- Στην πρεμιέρα του Αργυρού ο Κασσελάκης με τον Τάιλερ - May 18, 2024