Τα αρώματα που μπορεί να βγάλει ένα κρασί ποικίλλουν, με το καθένα να έχει τη δική του σημασία και μετάφραση. Τι συμβαίνει στην περίπτωση που το κρασί μας μυρίζει… καφέ; Οπως αναφέρει το krasiagr.com, ο καφές είναι ένα από τα τέσσερα αρώματα κλειδιά που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα κρασί που έχει περάσει από βαρέλι ή όχι.
Ένα κρασί που έχει παλαιώσει σε βαρέλι μπορεί να βγάλει αρώματα καφέ, βανίλιας (ή βουτύρου), καρύδας ή γαρίφαλου. Τα αρώματα του καφέ μπορούν να σχηματιστούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παλαίωσης του φρέσκου οίνου σε βαρέλι, γι’ αυτό συχνά βρίσκετε έναν υπαινιγμό καπνιστού καπουτσίνο σε vintage σαμπάνιες.Εννοείται πως δεν υπάρχει πραγματικός καφές στο κρασί σας. Είναι στην πραγματικότητα μια χημική ένωση που μπορείτε να μυρίσετε. Μια οργανική ένωση που ονομάζεται φουρφουρυλοθειόλη και είναι γνωστό ότι παράγει ένα καπνιστό, άρωμα καφέ, το οποίο προέρχεται από το κάψιμο του βαρελιού.
www.krasiagr.com
- Το σχέδιο για την νέα εποχή των δημοτικών ραδιοτηλεοπτικών μέσων – Συνεργασία με την Περιφέρεια - April 29, 2024
- Μπουτάρης: «Να μην αποφασίζει η Αθήνα για το τί γίνεται στη Θεσσαλονίκη – Να κάνουμε την επανάστασή μας» - April 29, 2024
- «Αρχηγός – Η δική μου αλήθεια»: Η αυτοβιογραφία του Θοδωρή Ζαγοράκη μόλις κυκλοφόρησε - April 29, 2024