Διανύουμε μια αντικειμενικά δύσκολη περίοδο καθώς ο κορωνοϊός έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας. Όλοι γνωρίζουμε πως πρέπει να πλένουμε πολύ σχολαστικά τα χέρια μας, πως πρέπει να μένουμε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην ακουμπάμε το πρόσωπο μας σε εξωτερικούς χώρους, όμως δεν είναι μόνο αυτοί οι τρόποι που θα μας κάνουν να μην νοσήσουμε.
Η διατροφή μας φυσικά μπορεί να θωρακίσει τον οργανισμό, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας και για αυτό σας παρουσιάζουμε 3 τροφές που πρέπει να βάλετε άμεσα στο διατροφολόγιο σας.
Σολομός
Ο σολομός είναι μεγάλη πηγή της πολύτιμης βιταμίνης D, στην οποία έχουν έλλειψη πολύ άνθρωποι κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό μας και ρυθμίζει την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου από τον οργανισμό. Εκτός από τον σολομό μεγάλη ποσότητα βιταμίνης του ήλιου μπορούμε να βρούμε στο σκουμπρί, στις σαρδέλες και τον τόνο. Τα λιπαρά ψάρια λοιπόν θα είναι σύμμαχοι μας.
Κουρκουμάς
Το άοσμο πορτοκαλί μπαχαρικό χαρακτηρίζεται και ως «θαυματουργό» λόγω των αντιοξειδωτικών του ουσιών και της αντιφλεγμονώδης δράσης του. Βάζοντας μια κουταλιά κουρκουμά στο φαγητό σας κάνετε τον οργανισμό σας ανθεκτικότερο. Το πιο σημαντικό είναι πως το μπαχαρικό είναι εντελώς άγευστο και μπορεί να καταναλωθεί ακόμα και από τα παιδιά,
Σπανάκι
Η βιταμίνη c είναι η αντιμικροβιακή βιταμίνη και αυτές τις μέρες πρέπει να την έχουμε σε αφθονία. Η πηγή της βιταμίνης δεν είναι μόνο το πορτοκάλι αλλά και το σπανάκι, το μπρόκολο και το λάχανο με τα οποία μπορούμε να φτιάξουμε ωραία γεύματα.
Μπορεί το φάρμακο κατά του κορωνοϊού να μην υπάρχει ακόμα, όμως το μέλημα όλων μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο και γερό των οργανισμό μας, αυτές τις δύσκολες μέρες.