Αλλάζει απότομα ο καιρός από την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου, καθώς έρχεται πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα είναι περισσότερο αισθητή στη βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός έστω και με αρκετή καθυστέρηση μπαίνει σε χειμωνιάτικο κλίμα τις επόμενες ημέρες.

Ο υδράργυρος θα πάρει την κατιούσα με την πτώση της θερμοκρασίας να γίνεται αισθητή στη βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Αττική θα ξεχάσουμε τα 20άρια.

Έρχεται σχετική ψύχρα σταδιακά από αύριο Κυριακή στα κεντρικά και νότια της Ελλάδας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Γιάννη Καλλιάνου, καθώς και κρύο στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι μια προσπάθεια που θα κάνει ο χειμώνας την εβδομάδα που έρχεται για να μας δείξει ότι ίσως πλησιάζει στη χώρα μας.

Όπως είναι λογικό, η ψύχρα στα κεντρικά και νότια και το κρύο στα βόρεια θα γίνουν περισσότερο αισθητά κατά τη διάρκεια των βραδινών-νυχτερινών αλλά και πρώτων πρωινών ωρών.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ και νοτιάδες στο Ιόνιο 5-6 μποφόρ. Από την Τρίτη και μετά θα έχουν την τάση να ενισχυθούν περαιτέρω.

Από βροχές δεν περιμένουμε κάτι το ιδιαίτερο. Ίσως από την Τρίτη προς Τετάρτη και έπειτα γίνουν περισσότερες αλλά δεν θα προβληματίσουν.

Από άποψη θερμοκρασίας

Κυριακή
Αθήνα : 16°C
Θεσσαλονίκη : 11-12°C

Δευτέρα
Αθήνα : 16°C
Θεσσαλονίκη : 12°C

Τρίτη
Αθήνα : 18°C
Θεσσαλονίκη : 15°C

Από την Τετάρτη και στη συνέχεια αναμένεται λογικά και νέα πτώση της θερμοκρασίας.