Ο Χάρης Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης, ανεφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ, στο μίνι lockdown, λόγω της έκρηξης κρουσμάτων, λέγοντας πως, «δεχόμαστε με χαρά τα όποια περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν, γιατί είναι αναγκαία η διασφάλιση της δημόσιας Υγείας».

Ο κ. Αηδονόπουλος διευκρίνισε, ότι αυτά πρέπει να αφορούν και την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά και τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου. «Η περσινή δοξολογία λέγεται ότι ήταν η θρυαλλίδα της έκρηξης των κρουσμάτων που οδήγησε στο lockdown του Νοεμβρίου. Δεν το θεωρώ απολύτως αληθές, αλλά ας προφυλαχθούμε καλύτερα, για να μην έχουμε τα ίδια. Η δοξολογία μπορεί να γίνει χωρίς συνάθροιση κοινού, με όλα τα περιοριστικά μέτρα. Μπορούμε να προσκυνήσουμε σε μια άλλη εκκλησία, χωρίς να δημιουργηθεί συνωστισμός στον Άγιο Δημήτριο», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Ντροπή τα όσα συμβαίνουν στη Σταυρούπολη

«Η Σταυρούπολη κείται μακράν της πόλεως μας, αλλά ο καυγάς που γίνεται είναι περί “όνου σκιάς”. Είναι ντροπή τα όσα συμβαίνουν στο ΕΠΑΛ, τόνισε ο Χάρης Αηδονόπουλος, αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Με στενοχώρησαν οι εικόνες από γονείς μαθητές και νεαρούς χωρίς μάσκες, μόνο ο σχολικός φύλακας φορούσε», σημείωσε, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι το πρωί ζήτησε για ένα θέμα τη συνδρομή της Άμεσης Δράσης και του ζητήθηκε ευγενικά- όπως είπε- να μην επιμείνει στο αίτημά του και να επανέλθει λίγο αργότερα, μέχρι να ηρεμίσουν τα πνεύματα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.