Ανάσα δροσιάς από την Κυριακή με βροχές και καταιγίδες

0
26

Φινάλε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα κάνει ο Ιούλιος εξαιτίας της μεταφοράς πολύ θερμών αερίων μαζών από την βόρεια Αφρικανική ήπειρο. Αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά λόγω του συνδιασμού των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και των βοριάδων στο Αιγαίο. Περιληπτική πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες:

Καλοκαιρία θα επικρατήσει από την Τετάρτη έως και το Σάββατο το απόγευμα σε όλη τη χώρα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση έως και τα 7 Μποφόρ ενώ το Σάββατο θα ενισχυθούν στο Ιόνιο έως και τα 6-7 Μποφόρ.

Πολύ αυξημένη θερμοκρασία τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα προβλέπεται για τις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Το θερμόμετρο την Τετάρτη και την Πέμπτη στα δυτικά – κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα θα φτάσει τοπικά τους 38-39 βαθμούς Κελσίου , στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.
Την Παρασκευή και το Σάββατο προβλέπονται 2 δύσκολες ημέρες όσον αφορά το θερμοκρασιακό προφίλ με την μέγιστη να φτάνει τους 39 έως και 42 βαθμούς Κελσίου στη κεντρική και βόρεια Ελλάδα , στα δυτικά η μέγιστη θα φτάσει τους 38-40 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 37 έως και 39 βαθμούς Κελσίου.
Από το Σάββατο (01/08) αργά το απόγευμα προβλέπεται απότομη μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια με βροχές – καταιγίδες και πιθανόν έντονες χαλαζοπτώσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η θερμοκρασία τη νύχτα του Σαββάτου θα παρουσιάσει σημαντική πτώση στη βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή (02/08) ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές και καταιγίδες στη δυτική – κεντρική και βόρεια Ελλάδα ενώ υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθεί κατά τόπους έντονη χαλαζόπτωση. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν την Κυριακή και στα ανατολικά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από βορρά προς νότο και θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα με τη μέγιστη στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 30-32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ

Παρακαλούμε καταχώρησε
Παρακαλούμε καταχώρησε το όνομα σου