Η συζήτηση για σταδιακή άρση των μέτρων και επιστροφή στην κανονικότητα φαίνεται πως έχει φέρει έντονη κινητικότητα στις τάξεις της εκκλησίας, με σκοπό το άνοιγμα των Ιερών Ναών.

Με το στοίχημα του Πάσχα να έχει κερδηθεί (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) από την εκκλησία θεωρούν ότι εφόσον ετοιμάζονται να ανοίξουν διάφορες επιχειρήσεις, αλλά και τα σχολεία, έχει έρθει η ώρα και για τις εκκλησίες να υποδεχτούν και πάλι τους πιστούς.

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο φαίνεται ότι έχει υπάρξει παρέμβαση από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για άνοιγμα των Ναών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται πως οι Ιεράρχες θεωρούν ότι οι εκκλησίες έμειναν κλειστές για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα, ωστόσο τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών, όπως τα δικαστήρια θα πρέπει να ενταχθούν και οι εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Πάντως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το άνοιγμα των εκκλησιών δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης και ο Αρχιεπίσκοπος θα πρέπει να περιμένει λίγο καιρό ακόμη για να δει και πάλι ανοιχτές τις πύλες των Ιερών Ναών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Στη διάρκεια της επικοινωνίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού και ευχαρίστησε την Εκκλησία για την σημαντική βοήθειά της στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.