Κατόπιν συντονισμένων ενεργειών από πλευράς Κυβέρνησης, τοπικής αυτοδιοίκησης, Ελληνικής Αστυνομίας και , τέθηκαν σε λειτουργία δύο νέοι σταθμοί ελέγχου στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα.
Από τους τέσσερις που ήταν, καταφέραμε να φτάσουμε στους 6, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα προστεθεί ακόμη ένας σταθμός ελέγχου. Μία εξέλιξη, που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην αποσυμφόρηση του τελωνειακού σταθμού του Προμαχώνα, στην ταχύτερη και ασφαλέστερη διέλευση των οχημάτων και των ταξιδιωτών, ανέφερε χαρακτηριστικά η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.
Επιπλέον, από 1η Ιουλίου 2021 θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση οι παρακάτω χερσαίες πύλες εισόδου : Προμαχώνας, Εύζωνοι, Νίκη, Δοϊράνη, Καστανιές, Κήποι, Ορμένιο, Νυμφαία, Κρυσταλλοπηγή και Κακαβιά, ενώ από 2 Ιουλίου 2021 θα λειτουργεί σε 24ωρη και αυτή της Εξοχής. Τέλος, το Μαυρομάτι έως τις 7/7 θα λειτουργεί με την υπάρχουσα κατάσταση (ωράριο 08:00 έως 16:00) και όριο εισόδου 250 άτομα.
«Τηρούμε στο ακέραιο τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες για την προστασία όλων μας και είναι υποχρέωσή μας να συνεχίσουμε έως ότου ολοκληρωθεί η επιχείρηση «Ελευθερία» καταλήγει η κ. Αντωνίου.