Η Θεσσαλονίκη φέτος πρωταγωνιστεί στον τομέα της κρουαζιέρας με τα κρουαζιερόπλοια να καταφθάνουν στο λιμάνι της, ήδη από τις 5 Φεβρουαρίου, και να συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό εν μέσω καλοκαιριού, και την τελευταία άφιξη να είναι προγραμματισμένη για τις 22 Δεκεμβρίου.

Χθες (3/8) ήταν η 29η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιου, και συγκεκριμένα του Azamara Onward.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο πραγματοποιεί 10ήμερη κρουαζιέρα αναχωρώντας από την Κωνσταντινούπολη ενώ τα υπόλοιπα λιμάνια προσέγγισης είναι της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, του Βόλου , της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σαντορίνης, του Ηρακλείου Κρήτης, του Ναυπλίου με τελευταίο σταθμό τον Πειραιά.

Το Azamara Onward έχει έρθει μέχρι στιγμής στη Θεσσαλονίκη δυο φορές (4 και 13 Ιουλίου) και η σημερινή του άφιξη στο λιμάνι της πόλης είναι και η τελευταία για τη φετινή χρονιά. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει στις 10 το βράδυ με προορισμένο του το λιμάνι του Βόλου.

Το Crown Iris με Ισραηλινούς επιβάτες

Άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο που αναμένεται να δέσει στη Θεσσαλονίκη είναι το Crown Iris, μήκους 207 μ. Το συγκεκριμένο πλοίο θα μεταφέρει Ισραηλινούς επιβάτες και πρόκειται για την πρώτη προσέγγισή του στην πόλη.

Όπως αναφέρει το GRTimes.gr στο κρουαζιερόπλοιο θα επιβαίνουν περισσότεροι από 1.500 επιβάτες, κατά 99,9% Ισραηλινοί. Κατά την παραμονή τους στην πόλη οι τουρίστες θα ξεναγηθούν στα σημαντικά αξιοθέατά της αλλά και σε σημεία εβραϊκού ενδιαφέροντος. Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας με επόμενο σταθμό την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο. Το Crown Iris θα προσεγγίσει τη Θεσσαλονίκη, άλλη μια φορά για φέτος, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Σχολιάζοντας την άφιξη του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη, ο Ιερώνυμος Γεωργίου του ναυτιλιακού τουριστικού πρακτορείου που αντιπροσωπεύει τη συγκεκριμένη εταιρία, δηλώνει στο GRTimes.gr πως παλαιότερα υπήρχαν πολύ περισσότερες αφίξεις από την εν λόγω εταιρία κρουαζιέρας. “Η αλήθεια είναι ότι η πόλη προσπαθεί, θα θέλαμε όμως να έχουμε συχνότερη παρουσία στη Θεσσαλονίκη” δηλώνει ο κ. Γεωργίου.