Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ υποστήριξε πως υπάρχουν πάνω από 50 θετικά τεστ στα 1.100 που έχουν γίνει στη Νέα Παραλία, ενώ εξέφρασε συνολικά την ανησυχία του για την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη.

«Παρατηρείται μεγάλη αύξηση στα λύματα της πόλης. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων του κορονοιου. Δεν πρέπει να εφησυχαζόμαστε. Ανεξαρτήτως του επιπέδου που ανήκει η περιοχή που μένουμε, πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα. Οι επόμενες βδομάδες θα είναι δύσκολες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ και πρόσθεσε:

«Καθημερινά αναλύουμε όλα τα δεδομένα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι βάσει αυτών. Βλέποντας την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες, αποφασίστηκε ότι πρέπει τεθεί στο «κόκκινο» επίπεδο».

Όσο για τα τεστ που διεξάγονται από το πρωί στην παραλία της Θεσσαλονίκης, σχολίασε: «Είναι μαζικά καθώς θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημικό επίπεδο της Θεσσαλονίκη αυτή τη στιγμή».