Οι νομικοί εκπρόσωποι του πατέρα, που βρίσκεται στη Νορβηγία, έστειλαν επιστολή σε Ελληνίδα δικηγόρο -που τον εκπροσωπούσε στο παρελθόν- και λένε ότι «το παιδί είναι ασφαλές και κοντά στον πατέρα του», σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN.

Αναμένεται και η επίσημη ενημέρωση από τις ελληνικές Αρχές. Την ίδια ώρα, η οικογένεια του παιδιού στην Ελλάδα, έκανε έκκληση για παραμονή του Amber Alert. Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, από τον πρόεδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», το Amber Alert σταματά με εισαγγελική εντολή.

Τι δηλώνει η πλευρά της μητέρας

 

Η μητέρα και η γιαγιά του 6χρονου βιώνουν δύσκολες ώρες. Η γιαγιά του αγοριού, που βρισκόταν στο σπίτι όταν σημειώθηκε η αρπαγή, περιγράφει πως το παιδί άνοιξε την πόρτα θεωρώντας ότι ήταν η μητέρα του και «είδε έναν γιγάντιο άνδρα με full face, ο οποίος έβαλε το παιδί κάτω από τη μασχάλη του και βγήκε τρέχοντας, μπαίνοντας μέσα σε ένα λευκό βαν».

Η ίδια, που μίλησε στο OPEN, θεωρεί ότι το παιδί το φίμωσε και για αυτό δεν φώναξε.

 

Ωστόσο, η πλευρά της μητέρας κρατά επιφυλάξεις και εκτιμά ότι μπορεί να μην είναι αλήθεια πως το παιδάκι τους βρίσκεται στη Νορβηγία και θα ήθελαν να μην «κατέβει» το Amber Alert γιατί θεωρεί ότι με αυτό το email μπορεί άγνωστοι να «ρίχνουν στάχτη στα μάτια» των ελληνικών Αρχών και του «Χαμόγελου του Παιδιού».