Η Άρτεμις γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2014 με εγκεφαλική παράλυση – σπαστική τετραπληγία. Γεννήθηκε πρόωρα, στις 30 εβδομάδες, και η πάθησή της προκλήθηκε την ώρα της γέννησης. Διαγνώσθηκε σχεδόν αμέσως, αλλά οι γιατροί δε μπορούσαν να προβλέψουν το μέγεθος της “ζημιάς”.
Οι θεραπείες ξεκίνησαν από 5 μηνών, κι από τότε δεν έχουν σταματήσει. Το αποτέλεσμά τους όμως είναι μικρής εμβέλειας γιατί κάθε φορά που ψηλώνει, χάνει το κέντρο βάρους της, με αποτέλεσμα ό,τι κατακτάει να χάνεται, κάτι που μεταφράζεται ως “βήματα πίσω”. Κατά τη διάρκεια της μέχρι τώρα ζωής της έχει υποβληθεί επίσης σε 2 εκχύσεις botox, 1 επέμβαση επιμήκυνσης μυών κάτω άκρων και 1 έκχυμα block αλκοόλης. Δυστυχώς, καμία από τις παραπάνω προσπάθειες δεν έφεραν αποτελέσματα. Συνήθως, στα παιδιά με έντονη σπαστικότητα συμβαίνει το εξής: όσο μεγαλώνουν αυξάνεται και αυτή.
Παρόλα αυτά, η Άρτεμις δεν έχασε τη γενναιότητά της και το χαμόγελό της. Δεν το έχει βάλει κάτω! Ούτε όταν έχασε τον πατέρα της στα 5 της χρόνια. Από μικρή το μόνο που θέλει είναι να καταφέρει να τρέξει στην παραλία με την αδερφή της και τους φίλους της.
Έτσι λοιπόν αρχίσαμε να ψάχνουμε τι άλλο μπορεί να γίνει. Η παιδονευρολόγος της μας μίλησε για τη Ριζοτομή. Είναι μία επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, που θα εξαλείψει τη σπαστικότητά της. Έτσι μόνο οι θεραπείες της μπορούν να φέρουν αποτελέσματα.
Την επέμβαση αυτή καλείται να την κάνει στο St. Louis, Missouri με τον γιατρό Dr. Park (θεωρείται ο πρωτοπόρος της συγκεκριμένης μεθόδου).
Αυτός είναι και ο λόγος που φτιάχτηκε αυτή η σελίδα, γιατί μία τέτοια επέμβαση-αποκατάσταση κοστίζει πάρα πολύ. Αυτό το παιδί πρέπει να καταφέρει να φτάσει Αμερική και με τη βοήθεια όλων μας να σηκωθεί από το αμαξίδιο!
Κάθε βοήθεια θα είναι για εμάς σπουδαία, γι αυτό δημιουργήσαμε έναν ερανικό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα
GR3601101150000011500819062
Δικαιούχοι Λογαριασμού:
Γιαννοπούλου Άρτεμης Παναγιώτα
Γρηγορίου Γεωργία (μητέρα)