Στο εσωτερικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου εισήλθαν το απόγευμα της Τρίτης (25/2) τα ΜΑΤ, μετά τα επεισόδια που ξεκίνησαν στην οδό Πατησίων μεταξύ αντιεξουσιαστών και ομάδων ΜΑΤ της αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές δυνάμεις μετά την είσβολή τους στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Στο σημείο πλέον επικρατεί ηρεμία , ενώ η κυκλοφορία στο σημείο μπροστά από το Πανεπιστήμιο έχει αποκατασταθεί.

Το χρονικό της έντασης

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν λίγο νωρίτερα όταν, ομάδα 70 περίπου ατόμων, έστησε οδόφραγμα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο σημείο έσπευσαν και δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες όταν έγιναν αντιληπτές δέχθηκαν «βροχή» από πέτρες που πέταξε προς το μέρος τους το συγκεντρωμένο πλήθος. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και λίγη ώρα αργότερα εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου.

5e55350d6c8f8.jpg
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (24/02), αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ -εκτός υπηρεσίας- προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ, προκαλώντας αντιδράσεις, τόσο πολιτικές όσο και ακαδημαϊκές.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών έχει διατάξει διοικητική διερεύνηση, ενώ η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) ανακοίνωσε ότι θα απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.