Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο πολεοδομικό συγκρότημα της πόλης της Θεσσαλονίκης ξεκινούν αύριο το πρωί Παρασκευής (20/3). Σύμφωνα με πληροφορίες, αστυνομικοί με δίκυκλα από διάφορες υπηρεσίες μεταξύ αυτών και της Τροχαίας, θα περιπολούν στους δρόμους της πόλης προς αποτροπή διάρρηξης των κλειστών καταστημάτων λόγο του κορωνοϊού.

Το μέτρο αυτό, που σκοπό έχει την διαφύλαξη των περιουσιών των πολιτών από επιτηδείους τις δύσκολες ώρες που περνάμε θα εντατικοποιηθεί κατά τις βραδινές ώρες όπου και τα κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών είναι περισσότερα.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Παντελής Φιλιππίδης, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τη λήψη άμεσα αυστηρών μέτρων προστασίας των επιχειρήσεων και των δημόσιων χώρων, επισημαίνοντας ότι οι έμποροι ανησυχούν για θέματα κλοπής και κάθε είδους παρεμβατικής συμπεριφοράς εις βάρος των κλειστών καταστημάτων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο κ. Φιλιππίδης στην επιστολή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε και στη χώρα μας η εξελισσόμενη πανδημία, στήριξε με κάθε τρόπο την προσπάθεια της Πολιτείας για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την παραμονή όλων των πολιτών στα σπίτια τους, ενώ τονίζει ότι η αγορά είναι ένα από τα μεγαλύτερα «θύματα» του κορωνοϊού. «Οι εμπορικές επιχειρήσεις, όμως, πέραν της κρίσιμης οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνουν, υφίστανται και έναν εύλογο πανικό που αφορά σε θέματα κλοπής και κάθε είδους παρεμβατικής συμπεριφοράς εις βάρος των κλειστών καταστημάτων», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΕΣΘ ζητώντας την προσωπική παρέμβαση του υπουργού «για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος με τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων, που θα αφορούν στην προστασία υπεράσπισης της περιουσίας των επιχειρήσεων και των δημόσιων χώρων καθ όλο το 24ωρο, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στον εμπορικό κόσμο, αλλά και γενικότερα στους πολίτες».