Τον φόβο και τον τρόμο στην περιοχή του λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης είχε σκορπίσει ένας νεαρός, καθώς είχε ληστέψει πεζούς αλλά και καφετέριες.

Ο λόγος για τον 23χρονο Γεωργιανό ο οποίος, το βράδυ της Δευτέρας, δέχτηκε τα πυρά από πιστόλι στην πλατεία Χημείου, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, o 23χρονος συνελήφθη πριν από τέσσερα χρόνια και οδηγήθηκε στις φυλακές. Στις αρχές του 2018 οι άνδρες του τμήματος του Λευκού Πύργου κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες και να τον οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ο 19χρονος -τότε- Γεωργιανός για κάποιο χρονικό διάστημα είχε μετατραπεί σε φόβητρο των πολιτών που κινούνταν πεζοί στην περιοχή του Λευκού Πύργου αλλά και καταστημάτων της περιοχής, γιατί είχε πραγματοποιήσει με την απειλή μαχαιριού 7- 8 ληστείες.

Παράλληλα, είχε κατηγορηθεί και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Ο 23χρονος, το βράδυ της Δευτέρας, κάθονταν μαζί με δύο φίλους του σε ένα παγκάκι των προαύλιων χώρων του πανεπιστημιακού ιδρύματος της Θεσσαλονίκης.

Ξαφνικά, μπροστά του εμφανίστηκε μια πολυμελής ομάδα με την οποία άρχισε να διαπληκτίζεται. Τότε, δέχτηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πόδια.

Αμέσως με τη βοήθεια των δύο φίλων του πήγε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν πέντε κάλυκες και μια βολίδα.