Λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή, παρατείνεται η καραντίνα στον Εχίνο της Ξάνθης  για μια εβδομάδα

“Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται” μέρα με την ημέρα τόνισε ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι “μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού.

Ο κ. Χαρδαλιάς εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι ο “Απρίλιος είναι ο πιο δύσκολος μήνας” και για αυτό δεν “επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός”. Αντίθετα, “καλούμαστε να διαφυλάξουμε αυτό που με πολύ κόπο κερδίσαμε ως σημερα” υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς και εκανε ειδική αναφορά στη σχέση του Απριλίου με το Πάσχα, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για φαινόμενα παραβίασης των κανόνων περιορισμού αναφορικά με την άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων.

“Μας προκαλούν προβληματισμό φαινόμενα όπως την Παρασκευή στην Αγία Βαρβαρα και την Κυριακη στην Πάτρα” ανέφερε ο υφυπουργός, προειδοποιώντας ότι “ουδείς μπορει να λειτουργεί εκτός κανόνων και εκτός των μέτρων”, αναφερόμενος σε μεμονωμένες ενέργειες κάποιων “φανατικών” τους οποίους κάλεσε να συμμορφωθούν με την αποφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Συνολικά, απο την έναρξη του αυτοπεριορισμού μέχρι και σήμερα, έχουν επιδοθεί 21.308 πρόστιμα για παραβίαση κυκλοφορίας και έχουν καταγραφεί 359 παραβάσεις ως προς την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, οδηγώντας σε 353 συλλήψεις.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της καραντίνας στους οικισμούς Δαμασκηνιά και Δραγασιά, αλλά και την επέκταση της καραντίνας για ακόμη μία εβδομάδα στον Εχίνο, με βάση τα ευρύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και για προληπτικούς μόνο λόγους. Ο υφυπουργός υπενθύμισε και την εκκίνηση των επιπλέον μέτρων προστασίας από σήμερα στην Μύκονο, με την απαγόρευση κυκλοφορίας να τίθεται σε ισχύ απο τις 8 κάθε βράδυ μεχρι τις 8 το πρωί της επόμενης, όπως και την αναστολή χρήσης άδειας εξόδου για τις κατηγορίες Β4, Β5 και Β6. Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την άφιξη 30 ιδιωτικών σκαφών στην Ελλάδα από το τέλος Μαρτίου, με τα πληρώματά τους να τίθενται σε καραντίνα εντός των σκαφών για 14 ημέρες ενώ τους επιβλήθηκαν και κυρώσεις.

Στο κίνημα δωρεών, μέρος της δωρεάς του υγειονομικού υλικού εκ μέρους της ΔΕΗ , ύψους πεντε εκατομμυρίων έφτασε με ειδικά ναυλωμένο αεροσκάφος σήμερα περιλαμβάνοντας 507.600 μάσκες 12.022 προστατευτικές στολές, ανακοίνωσε σχετικά ο υφυπουργός.