Τα ευρήματα στον οργανισμό της Τζωρτζίνας έχουν αποτελέσει, καθώς φαίνεται, το κλειδί για να ξεκλειδώσουν τις πόρτες και στις δύο άλλες υποθέσεις, της Μαλένας και της Ίριδας. Τα τελευταία 24ωρα είναι η Ίριδα που έχει μπει στο στόχαστρο και όλα συντείνουν σε έναν ασφυκτικό θάνατο και στη δική της περίπτωση. Απλώς αυτή τη φορά φαίνεται πως δεν μιλάμε για περίπτωση χορήγησης κάποιας ουσίας, αλλά για πρόκληση ασφυξίας με ένα πανάκι.

Όπως αναφέρει ο κ. Γρηγόρης Λέων στην ΕΡΤ,  η υπόθεση της Ίριδας έχει ακόμα περισσότερα να πει γιατί δεν ήταν σε νοσηλεία σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά πέθανε στο σπίτι. Και πρόκειται για ένα βρέφος στην ουσία, που δε θα μπορούσε να έχει αντίληψη της ασφυξίας και να αντιδράσει, ώστε η ιατροδικαστική εξέταση να φανερώσει κάποια αντίσταση.

«Οι δύο αρχικοί πραγματογνώμονες φαίνεται ότι καταλήγουν στην αιτία θανάτου που προσδιορίζεται ως ασφυκτικός θάνατος και να μιλάνε ξεκάθαρα πλέον για εγκληματική ενέργεια για την περίπτωση της Ίριδας.

Σας θυμίζω ότι το τρίτο παιδί έκανε την αρχή, μας άνοιξε το δρόμο αλλά νομίζω ότι ο θάνατος του βρέφους θα καθορίσει τις περαιτέρω εξελίξεις. Μιλάμε για ένα βρέφος που δεν ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση, δεν βρισκόταν σε κάποιον άλλο τόπο παρά μόνο στην οικία του και ουσιαστικά εκεί οι άνθρωποι που βρίσκονταν δίπλα στο παιδί, έχουν ομολογήσει μέσω συνεντεύξεων, ότι βρίσκονταν μέσα στο σπίτι μόνο δύο άτομα.

Άρα το περιστατικό αυτό έχει ένα πολύ μεγάλο ιατροδικαστικό ενδιαφέρον και μια πιθανή τελική ομοφωνία όλων των πραγματογνωμόνων και των παλιών και αυτών που έχουν οριστεί τώρα θα ήταν σημαντικό στην εξέλιξη αυτής της υπόθεσης», είπε χαρακτηριστικά.

Στην περίπτωση της Ίριδας υπάρχει ένα πανάκι που σύμφωνα με τον κ. Λέων έχει ποτιστεί με αίμα το οποίο δεν είναι αίμα που βρίσκεται σε κάποιο εξωτερικό σημείο στο στόμα για να σκουπιστεί. Είναι αίμα μέσα από τη στοματική κοιλότητα.

Άρα, σύμφωνα με τον κ. Λέων, κάποιος ή κάποιοι «έχωσαν» το πανάκι μέσα στο στόμα του παιδιού για να πεθάνει.