Ανά δεκάδες χιλιάδες αυξάνονται καθημερινά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 παγκοσμίως, αφότου ξεπέρασαν χθες το φράγμα του ενός εκατομμυρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, καταγράφονται σήμερα περισσότερα από 1.002.000 κρούσματα και περισσότεροι από 51.400 θάνατοι σε όλο τον πλανήτη.

Στη Βρετανία, καταγράφονται περισσότερα από 34.000 κρούσματα, μετά την ταχύτατη αύξηση χθες και τους τουλάχιστον 2.900 θανάτους στη χώρα. Οι ΗΠΑ μετρούν τα περισσότερα κρούσματα στον πλανήτη – τουλάχιστον 236.000 και περισσότερους από 5.600 θανάτους.
Σύμφωνα με μία εκτίμηση του επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αυστραλίας Μπρένταν Μέρφι, ο αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι «πέντε έως 10 φορές» υψηλότερος από το ένα εκατομμύριο που καταγράφεται σήμερα. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι τα μοναδικά αριθμητικά στοιχεία τα οποία εμπιστεύεται είναι της Αυστραλίας, διότι είναι η μοναδική χώρα που έχει «το υψηλότερο ποσοστό στη διεξαγωγή διαγνωστικών τεστ».

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας από την πλευρά του κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου για μία «επικίνδυνη κορύφωση» στη Μέση Ανατολή και καλεί τις κυβερνήσεις να δράσουν άμεσα για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς τα κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή σχεδόν διπλασιάστηκαν από την περασμένη εβδομάδα και σήμερα φθάνουν περίπου τις 60.000.

naftemporiki.gr