Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο περιμένουν τις προγραμματισμένες για αύριο ανακοινώσεις από τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης αναφορικά με τα στοιχεία από την πρώτη φάση της κλινικής δοκιμής του εμβολίου.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως αναφέρει σε εκτενές ρεπορτάζ του το Bloomberg, με επικεφαλής την 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ, η οποία δηλώνει αισιόδοξη και πιστεύει πως ίσως έχουν ετοιμάσει το «χρυσό εμβόλιο». Σύμφωνα με το Bloomberg, στα τέλη Απριλίου η ομάδα της Οξφόρδης κατάφερε να ολοκληρώσει σε λιγότερο από τέσσερις μήνες διαδικασία που φυσιολογικά κρατά πέντε χρόνια και αμέσως ξεκίνησε η δοκιμή σε ανθρώπους.
Αισιόδοξος ο Ηλίας Μόσιαλος…Καθηγητής του LSE: «Θα μας δώσει μάλλον ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της παραγωγής εμβολίου δεν έχει βγει εμβόλιο, δεν έχει γίνει η ανακάλυψη και η τεκμηρίωση της ανακάλυψης σε διάστημα οκτώ μηνών. Με την προϋπόθεση ότι οι ανακοινώσεις θα επιβεβαιωθούν στην τελική φάση των δοκιμών και ότι θα διασφαλισθεί ότι υπάρχει σχετική αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ασφάλεια, τότε το εμβόλιο πιθανώς να το έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο κ. Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην ΕΡΤ.
ΑΚΣ