Τα αδέρφια Mackenzie αγοράζουν το 1867 το Dalmore που βρίσκεται στα Highlands, σε μια απομονωμένη περιοχή στις όχθες του Cromarty Firth. Το 1263, o Colin of Kintail, Chief της Clan Mackenzie τόλμησε να υπερασπιστεί και να σώσει τον βασιλιά της Σκωτίας, Alexander III σκοτώνοντας το ελάφι που επιτέθηκε στον Βασιλιά. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του, ο Βασιλιάς προίκισε το μπουκάλι με το έμβλημα του αρσενικού ελαφιού με τα 12 κέρατα, σύμβολο που συνεχίζει να κοσμεί τις φιάλες του Dalmore μέχρι και σήμερα.
Η επιτομή του Dalmore, απαλό, πλούσιο και ισορρoπημένο. Ωριμάζει για 12 χρόνια σε Αμερικάνικα bourbon βαρέλια από λευκή δρυ, έπειτα χωρίζεται σε ίσα μέρη τα οποία ωριμάζουν σε διαφορετικά στυλ βαρελιών, Amoroso, Apostoles και Mathusalem oloroso. Aρώματα μαρμελάδας και ώριμα φρούτα σε συνδυάζονται αρμονικά με κανέλα και ξηρούς καρπούς. Πιο λιπαρό το στόμα από το 12 Y.O. με πολυπλοκότητα και φινέτσα ενώ η επίγευση είναι πικάντικη και απολαυστική.

Γευστικά χαρακτηριστικά του Dalmore Port Wood:

Αρώματα από γλυκά κόκκινα μούρα, πορτοκάλια της Σεβίλλης και φρέσκα φρούτα. Νεκταρίνια, καραμέλα, καβουρδισμένα κάστανα και καφέ Java εμφανίζονται στον ουρανίσκο, με πλούσια δαμάσκηνα και κεράσια που έχουν υποστεί ψήσιμο στο φινίρισμα.
Έξι διαφορετικά φινιρίσματα από βαρέλια, έχουν επιλεχθεί προσεκτικά για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό ουίσκι με πλούσιο και ελκυστικό γευστικό προφίλ.