Η εκπομπή “De profundis” που θα προβληθεί την Παρασκευή 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά) στις 10 το βράδυ στην TV100, επιχειρεί να εισέλθει στα «άδυτα» του μηδενισμού.

Γνωσιολογικός ή θεωρητικός, ηθικός, μεταφυσικός, κοινωνικός και ιστορικός μηδενισμός είναι είδη που διερευνώνται στο πλαίσιο τοποθετήσεων ειδικών της κάθε περιοχής

Η Μαρία Αναγνωστίδου συνομιλεί με τον  Σωκράτη Δεληβογιατζή, καθηγητή φιλοσοφίας ΑΠΘ. Στην συζήτηση παρεμβαίνουν οι:

  • πατέρας Νικόλαος Λουδοβίκος καθηγητής δογματικής και φιλοσοφίας στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης
  • Παναγιώτης Δόικος αναπληρωτής καθηγητής φιλοσοφίας ΑΠΘ
  • Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, ερμηνεύτρια, μουσικός
  • Δήμος Αβδελιώδης, σκηνοθέτης.

 

 

«De profundis» στην TV100 – Ταυτότητα εκπομπής

Στο πλαίσιο της ανανέωσης του προγράμματός της, η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, προτείνει το De profundis (Εκ βαθέων), μια εκπομπή που ασχολείται με  θεματικές που άπτονται της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από τα γνωστικά πεδία της τέχνης, της επιστήμης, της φιλοσοφίας, της πολιτικής και της θρησκείας.

Στην επιμέλεια και παρουσίαση του De profundis, η δημοσιογράφος Μαρία Αναγνωστίδου, υποδέχεται στην 90λεπτης διάρκειας εκπομπή, τον κεντρικό καλεσμένο, για να προσεγγίσουν από κοινού το εκάστοτε θέμα.

Πανεπιστημιακοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλαισιώνονται από δημοφιλή πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων που μοιράζονται προσωπικές εμπειρίες ή σκέψεις τους πάνω στο θέμα.

Παραπομπές σε κείμενα στοχαστών, συγγραφέων, καλλιτεχνών, μέσα από εικόνες, βοηθούν στην πρόοδο της συζήτησης και στην τεκμηρίωση των θεμάτων που απασχολούν τους συνομιλητές.

 

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής: 

Ημέρα προβολής: Παρασκευή 22:00 – 23:30

Επιμέλεια – παρουσίαση: Μαρία Αναγνωστίδου

Υπεύθυνη δημοσιογραφικής ύλης: Αλεξάνδρα Μαρτίδου

Σκηνοθεσία: Στέργιος Φουρκιώτης

Υπεύθυνη παραγωγής: Φωτεινή Δημοπούλου