Το πρόγραμμα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100 συνεχίζεται στο πνεύμα του «Μένουμε σπίτι» και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Με την εκπομπή «Σαν το σπίτι δεν έχει» που περιλαμβάνει αναγνώσεις παραμυθιών, γυμναστική και πολιτιστικά δρώμενα, την εκπομπή «Στα θρανία με την TV100» με φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που φέτος δίνουν πανελλαδικές, με το «Ταξίδι στη γνώση» με τα κινούμενα σχέδια για τις επιστήμες –μια συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης των Επιστημών NOESIS, ταινίες εποχής στο κλίμα των ημερών αλλά και ενημερωτικές εκπομπές.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας, η TV100 θα προβάλλει εκπομπές αφιερωματικού  περιεχομένου στο λατρευτικό πνεύμα καθώς και εμβληματικές εκπομπές από τη σειρά «Η Γη της Μακεδονίας» και «Ένα βιβλίο ένα ταξίδι» (Αφιέρωμα στον Καβάφη, Μ. Τρίτη 14/4 στις 22.00), ενώ κάθε βράδυ στις 9.00 η βραβευμένη καναδική σειρά εποχής για όλη την οικογένεια «Επιστροφή στο Άβονλι» (επανάληψη το Σάββατο και την Κυριακή στις 15.00 ως 3 και 2 επεισόδια αντίστοιχα).

Στο πνεύμα αυτό, η ενημέρωση προσαρμοσμένη στα τρέχοντα δεδομένα, καλύπτει και παρουσιάζει όλες τις εξελίξεις με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό δυναμικό της, σε ένα Δελτίο Ειδήσεων στις 12 το μεσημέρι και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, πλούσιο σε ύλη, στις 7.30 το βράδυ (Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή στις 8.00 το βράδυ). Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη στις 3 το μεσημέρι η δίωρη έκτακτη Ενημερωτική Εκπομπή που φιλοξενεί πρόσωπα της επικαιρότητας, αλλά και γιατρούς, ψυχολόγους, παιδαγωγούς, ανθρώπους του πολιτισμού, καλλιτέχνες κ.ά.

 

ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ: Καθημερινές απευθείας μεταδόσεις από τον  Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, των Ακολουθιών της Μ. Εβδομάδας για εκκλησιασμό στο σπίτι.

Το πρόγραμμα των μεταδόσεων έχει ως εξής:

 • Μ. Δευτέρα 13/4 στις 17.00 Ακολουθία του Νυμφίου
 • Μ. Τρίτη 14/4 στις 17.00 Ακολουθία του Νυμφίου
 • Μ. Τετάρτη 15/4 στις 17.00 Ακολουθία του Νιπτήρος και Άγιο Ευχέλαιο
 • Μ. Πέμπτη 16/4 στις 17.00 Ακολουθία των Παθών
 • Μ. Παρασκευή 17/4 στις 8.00 Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και της Αποκαθήλωσης και στις 17.00 Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου
 • Μ. Σάββατο 18/4 στις 23.00 Ακολουθία της Αναστάσεως

 

«Εγκώμιος Οδοιπορία» – ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας | κάθε μέρα στις 7.00 και στις 20.30 Ιεροψάλτες της Θεσσαλονίκης ψάλλουν ύμνους της Αγίας και Μεγάλης εβδομάδας, στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

 

«Σαν το σπίτι δεν έχει!» | κάθε μέρα στις 9.30 Το σύνθημα έγινε πράξη και η Δημοτική Τηλεόραση σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πρόγραμμα ψυχαγωγίας ειδικά προσαρμοσμένο στη ανάγκη να μείνουμε σπίτι για να νικήσουμε τον κορωνοϊό! Με ανάγνωση παραμυθιών (συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας), γυμναστική για το σπίτι με τους γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης (συνεργασία με την Αντιδημαρχία Αθλητισμού) και ερμηνείες κλασικών μουσικών έργων (συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού). Ένα πρόγραμμα παραγωγής της TV100 με πολλές όμορφες εκπλήξεις που αποδεικνύουν ότι… σαν το σπίτι δεν έχει!

Σημειωτέον ότι οι αφηγήσεις παραμυθιών και τα ρεσιτάλ θα δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα της Διεύθυνσης Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης στις 12.00.

 

Αναλυτικά:

Μ. Δευτέρα

 • Αφήγηση παραμυθιού | Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης
 • Γυμναστική με τους γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης

Μ. Τρίτη

 • Αφήγηση παραμυθιού | Βασιλική Νάκου, Ιστορικός – Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας
 • Πολιτισμός | ρεσιτάλ πιάνου: Νίκος Κυριόσογλου (έργα P.I. Tchaikovsky, J.S. Bach, F. Chopin, S. Rachmaninov)

Μ. Τετάρτη

 • Αφήγηση παραμυθιού | Νίκος Κολοβός, καλλιτεχνικός διευθυντής ΚΘΒΕ
 • Πολιτισμός | ρεσιτάλ πιάνου: Λευτέρης Μισιργής (έργα Strauss II, Chopin, V. Papathanasioy – Misirgis)

Μ. Πέμπτη

 • Αφήγηση παραμυθιού | Γιάννης Κεσσόπουλος, δημοσιογράφος
 • Πολιτισμός | ρεσιτάλ: Σίμος Παπάνας, βιολί – Βασίλης Βαρβαρέσος, πιάνο | (Σονάτα του Κρόιτσερ του Λούντβιχ Β. Μπετόβεν)

 

«Ταξίδι στη γνώση» | κάθε μέρα στις 9.00, στις 12.45 και στις 19.20, τα Σαββατοκύριακα στις 20.20 Ο Οδυσσέας, η Ζωή και ο νεαρός επιστήμονας Dr Noesis έρχονται στην TV100 για να ανακαλύψουμε όλοι μαζί, μικρά και μεγάλα παιδιά, επιστημονικές αρχές μέσα από την έρευνα!

 

«Στα θρανία με την TV100» | κάθε μέρα στις 13.00 (διάρκεια 90’) Συνεχίζονται αδιάλειπτα και τη Μ. Εβδομάδα τα φροντιστηριακά μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που φέτος δίνουν Πανελλαδικές Εξετάσεις.  

 

«Στην καραντίνα με τη Χριστίνα» με τη Χρ. Κανατάκη | κάθε μέρα στις 14.30  Ένα… οικειακό πρότζεκτ για να παραμείνουμε πνευματικά υγιείς, επαγγελματικά ακμαίοι και κυρίως σπίτι, το οποίο δημιουργεί και παρουσιάζει η Χριστίνα Κανατάκη.

 

ΤΑΙΝΙΕΣ ΕΠΟΧΗΣ

Μ. Δευτέρα 13/4 στις 22.00 | «Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ» (L’ EROE DI BABILONIA) Ιταλογαλλική συμπαραγωγή έγχρωμη 1963 σε σκηνοθεσία Σίριο Μαρτσελίνι με τους Γκόρντον Σκοτ, Μόιρα Ορφέι, Μάριο Πετρί, Αντρέα Σκότι, Ζενεβιέβ Γκραντ, Αντρέα Αουρέλι, Τζιουζέπε Αντομπάτι, Πάολα Πετρίνι.

Μ. Τρίτη 14/4 στις 23.00 «Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»  (THE SON OF SPARTACUS) Ιστορική περιπέτεια εποχής σε σκηνοθεσία Σέρτζιο Κορμπούτσι.

Μ. Τετάρτη 15/4 στις 22.00 «ΣΚΙΠΙΩΝ Ο ΑΦΡΙΚΑΝΟΣ» Ιστορική περιπέτεια εποχής σε σκηνοθεσία Λουίτζι Μάνι με τους Μπεν Έκλαντ, Μαρσέλο Μαστρογιάνι, Βιτόριο Γκάσμαν

Μ. Πέμπτη 16/4 στις 22.00 «ΠΟΝΤΙΟΣ ΠΙΛΑΤΟΣ » (PONZIO PILATO) Ιταλογαλλική συμπαραγωγή 1962 σε σκηνοθεσία Τζιάν Πάολο Καλεγκάρι με τους Ζαν Μαρέ, Λετίσια Ρομάν, Μάσιμο Σεράτο

 

Στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας και του «Μένουμε Σπίτι» και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 καθώς θα μεταδίδει, από τη Μεγάλη Δευτέρα καθημερινά στις 5.00 το απόγευμα, τις Ακολουθίες της Εβδομάδας των Παθών σε απευθείας μετάδοση από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Θεσσαλονίκης Αγίου Γρηγορίου Παλαμά.

Επίσης, καθημερινά στις 11.00 το πρωί, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, και σε πρώτη μετάδοση από τη συχνότητά του, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, θα παρουσιάζει σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, απαγγελίες της ποιήτριας Ιουλίτας Ηλιοπούλου σε αποσπάσματα από τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, με τη μουσική συνοδεία έργων των Μίκη Θεοδωράκη, Δημήτρη Μητρόπουλου, Σόλωνα Μιχαηλίδη και Γκούσταβ Μάλερ, από συναυλίες της Κ.Ο.Θ. Η μουσική επιμέλεια είναι του Αντώνη Σουσάμογλου και η παραγωγή της Κ.Ο.Θ.

Τα σχετικά αποσπάσματα μία ώρα αργότερα, στις 12 το μεσημέρι, θα δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ. (www.tsso.gr), στα κοινωνικά δίκτυα της ορχήστρας (facebook, instagram, twitter), στο επίσημο κανάλι της Κ.Ο.Θ. στο Youtube (TheTSSO) και στα κοινωνικά δίκτυα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις αυτές πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, που  στηρίζει και ενισχύει συστηματικά την καλλιτεχνική δημιουργία μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες.

Καθημερινά στη 1 το μεσημέρι, η νέα εκπομπή «Ο κόσμος μαζί» που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τους Έλληνες της Διασποράς, και μοιράζεται  μαζί τους εμπειρίες από την καθημερινότητα στην εποχή του κορωνοϊού.

Τέλος, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης συνεχίζει με όλο το δημοσιογραφικό δυναμικό του, τις έκτακτες ενημερωτικές ζώνες από τις 8.00 έως τις 11.00 το πρωί και από τις 3.00 έως τις 5.00 το απόγευμα με συνεντεύξεις επιστημόνων, ψυχολόγων, παιδαγωγών αλλά και όλα τα νέα της επικαιρότητας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της TV100 και του FM100 και  μπορείτε να το παρακολουθείτε στο www.fm100.gr