Για πολλούς άντρες τα ρολόγια είναι ένας τρόπος να αναδείξουν το προσωπικό τους στυλ και το οικονομικό τους status, κάτι ωστόσο που αποφεύγουν να κάνουν τις τελευταίες δύο δεκαετίες – με εξαίρεση ίσως τον Τραμπ – οι άντρες που πέρασαν από το Οβάλ γραφείο. Ο Μπιλ Κλίντον για παράδειγμα, φορούσε στον καρπό του ένα ψηφιακό Timex Ironman, ο Τζόρτζ Μπους φορούσε ένα Timex Indiglo αξίας 43 δολαριών, ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα είχε στον καρπό του ένα Jorg Gray 6500 Chronograph, το οποίο του χάρισε η Μυστική Υπηρεσία το 2007 για τα γενέθλια του. Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πρόβαλλε την εικόνα ενός επιτυχημένου επιχειρηματία, δεν θα μπορούσε να φορέσει ένα ρολόι μικρής αξίας στον καρπό του, και αυτός είναι ο λόγος που έχει εμφανιστεί πολλές φορές φορώντας ένα  Vacheron Constantin Historiques Ultra-Fine του 1968 που κοστίζει πάνω από 25.000 δολάρια, καθώς και ένα χρυσό Rolex Day-Date.

Ο νέος πρόεδρος της Αμερικής, Τζο Μπάιντεν, ενώ είναι γνωστό ότι είναι οπαδός των ρολογιών της OMEGA από τότε που ήταν αντιπρόεδρος, καθώς έχει εμφανιστεί πολλές φορές να φοράει ένα Speedmaster και ένα Seamaster, κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, αλλά και στην πρώτη του ομιλία ως εκλεγμένος πρόεδρος, φορούσε ένα Seiko 7T32-6M90 Chronograph.

Σίγουρα η επιλογή του ρολογιού του Μπάιντεν δεν ήταν τυχαία, καθώς πρόκειται για ένα αρκετά ασυνήθιστο ρολόι, το οποίο ήταν πολύ δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί. Μοιάζει εντυπωσιακά με ορισμένες παραλλαγές του Tag Heuer Link, ωστόσο είναι πολύ πιο φθηνό και οι παραλλαγές του μπορούν να αγοραστούν με λιγότερα από 100 δολάρια.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι υπάρχει κάποια τακτική πίσω από την επιλογή των ρολογιών που φορούν ορισμένοι υποψήφιοι πρόεδροι, καθώς κάτι παρόμοιο έκανε ο γερουσιαστής Μιτ Ρόμνεϊ το 2012, όταν έθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος των Η.Π.Α. Ενώ είχε εκατομμύρια στην τράπεζα – και ίσως μερικά Patek Phillipe στην ντουλάπα – φορούσε συχνά ρολόγια από την Nixon ή την Seiko, κάνοντας πολλούς να αμφισβητήσουν την τεράστια καθαρή του αξία.