Δέκα πρόσωπα διεκδικούν τον θεσμό του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης» στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση των υποψηφιοτήτων για τον Συμπαραστάτη του Δημότη που θα ψηφισθεί σήμερα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Συνολικά έθεσαν υποψηφιότητα δέκα άτομα. Πρόκειται για τους (με αλφαβητική σειρά) Απόστολο Αγγελόπουλο, Κωνσταντίνο Αμασόγλου, Κλεόβουλο Θεοτόκη, Δήμητρα Καμπουράκη, Μάριο Καργιώτη, Χρήστο Παππά, Απόστολο Υπερήφανο, Ελένη Φωτιάδου, Μαρία Χατζηγεωργίου και Ιορδάνη Χατζηκαλλινικίδη.

Η ονομαστική μυστική ψηφοφορία θα γίνει σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση για το 2020 του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Η διαδικασία αναφέρει ότι για να εκλεχθεί κάποιος Συμπαραστάτης του Δημότη πρέπει να λάβει τα 3/5 επί των παρόντων. Όπως αναμένεται στην πρώτη ψηφοφορία δεν θα υπάρξει υποψήφιος που να συγκεντρώνει τον αριθμό αυτόν, οπότε το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι να προχωρήσει η διαδικασία και σε δεύτερη ψηφοφορία. Αν και με την δεύτερη (όπου ισως να υπάρξουν αποχωρήσεις) δεν υπάρξει αποτέλεσμα τότε πρέπει να επαναπροκηρυχθεί η θέση.

Η διορία να κατατεθούν υποψηφιότητες έκλεισε στις δύο το μεσημέρι με τα βιογραφικά των υποψηφίων να έχουν αποσταλεί σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Σε λίγη ώρα αναμένεται να υπάρξει και μίνι σύσκεψη για το θέμα στο γραφείο του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα. Για την ώρα η στάση που κρατά η διοίκηση Ζέρβα είναι ουδετερότητας μπροστά σε όλες τις υποψηφιότητες με την κλασσική έκφραση «όλα τα λουλούδια να ανθίσουν».