Ο ερχομός του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, στην καρδιά της Μακεδονίας μας, υποδηλώνει εμπράκτως για μία ακόμη φορά το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Βόρεια Ελλάδα.

Η ανακοίνωση δύο πολύ σημαντικών οδικών αξόνων, Θεσσαλονίκη – Έδεσσα και Δράμα – Αμφίπολη, είναι μέρος ενός συνολικού σχεδίου για τη Μακεδονία και την ευρύτερη περιοχή με στόχο την ανάπτυξη σε βάθος χρόνου, ώστε να φέρουμε τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Μέσω της αναβάθμισης των υποδομών, συμβάλλουμε στη δημιουργία περιφερειακής ανάπτυξης για τη χώρα, προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία.

Όπως υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός μας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, 18 μήνες μετά, παρά την αναστάτωση που έφερε η πανδημία, είμαστε στην τελική ευθεία για τα δύο έργα, με έτοιμες μελέτες, συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Εξαγγελία, την οποία είπαμε στη Μακεδονία και την κάνουμε πράξη στη Μακεδονία.

Έργα, που προχωρούν μετά από καθυστέρηση πολλών δεκαετιών. Γιατί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρά την υγειονομική κρίση, είναι συνεπής στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος.

Παράλληλα, η ενίσχυση του ΕΣΥ με 18 νέες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», προϊόν της σημαντικής δωρεάς της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», εντάσσεται στον συνολικό υγειονομικό χάρτη της Κυβέρνησής μας.

Μονάδες, που την περίοδο της πανδημίας ενισχύουν την 3η Υγειονομική Περιφέρεια και όταν τελειώσει ο Covid-19 θα είναι και μία μεγάλη προίκα για το Εθνικό μας Σύστημα Υγείας.

Αξιοποιούμε κάθε πόρο, από όπου κι αν προέρχεται, από δημόσια συμμετοχή ή από ιδιωτική δωρεά για να ενδυναμωθεί το ΕΣΥ.

Και συνεχίζουμε…