Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για την έναρξη της 85ης ΔΕΘ, καθώς έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τη μεγάλη πρεμιέρα και το Σάββατο 11/09 τουρίστες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα θα κατακλύσουν την πόλη μας για τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια.

Φορείς και συνεργεία εργάζονται εντατικά για να είναι όλα έτοιμα το Σάββατο ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο θέμα των μέτρων κατά του κορoνοϊού, ώστε η φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί εν μέσω πανδημίας να τηρεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους εκθέτες και για τους επισκέπτες.

«Για τους επισκέπτες η διοργάνωση θα είναι covid free, δηλαδή μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες. Για τους εκθέτες και τους εργαζόμενους δεχόμαστε δύο rapid tests την εβδομάδα. Όλα πηγαίνουν καλά με τις προετοιμασίες», αναφέρει στο ThessToday.gr ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo και μέλος του ΔΣ της Παγκόσμιας Ένωσης Εκθέσεων (UFI) Κυριάκος Ποζρικίδης, ο οποίος μάλιστα προτείνει στους κατοίκους αλλά και σε τουρίστες «να έρθουν στην έκθεση γιατί η έκθεση είναι μια γιορτή, ένας μοναδικός θεσμός».

Η ΕΛΑΣ παράλληλα βρίσκεται επί ποδός και ετοιμάζεται από τη δική της πλευρά για να αποτρέψει τυχόν επεισόδια από αντιεμβολιαστές στη ΔΕΘ. «Δε θα κάνουμε και πόλεμο αλλά η έκθεση είναι covid free. Όπως σε άλλες επιχειρηματικές και κοινωνικές δραστηριότητες υπάρχουν μέρη που είναι covid free, το ίδιο ισχύει και για την έκθεση», σημειώνει πάντως ο κ. Ποζρικίδης.

Μιλώντας για το τι θα περιλαμβάνει η φετινή διοργάνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo αναφέρει: «Τιμώμενη χώρα καταρχάς είναι η Ελλάδα, άρα θα υπάρχει ένα αφιέρωμα στην Ελλάδα και στα ελληνικά προϊόντα. Διακόσια χρόνια από την επανάσταση, 200 χρόνια μέλλον, ψηφιακό αποτύπωμα, τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, start ups κ.λπ», για να τονίσει πως «το ότι γίνεται φέτος η ΔΕΘ είναι μεγάλη επιτυχία και της έκθεσης και της πόλης. Πέρυσι η πόλη έχασε χρήματα και κίνηση από τη μη διεξαγωγή της έκθεσης».

Μάλιστα σε ερώτηση σχετικά με το φιλόδοξο σχέδιο της ανάπλασης που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 και να μεταμορφώσει τη ΔΕΘ με πιο μοντέρνο και φιλικό προς το περιβάλλον προσανατολισμό, 100 χρόνια μετά την πρώτη της διοργάνωση, ο κ. Ποζρικίδης τοποθετήθηκε λέγοντας πως το έργο βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης εντός του χρονοδιαγράμματος.

Όπως επεσήμανε: «Έχουμε ένα γερασμένο εκθεσιακό κέντρο από τη δεκαετία του 1950 και κάποια περίπτερα χρειάζονται εκσυγχρονισμό. Δεν είναι φιλικά προς το περιβάλλον, δεν έχουν τις σύγχρονες προδιαγραφές. Πάμε με την ανάπλαση προς ένα φιλικό προς το περιβάλλον εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο».

Πηγή: thesstoday.gr