Σε εξέλιξη βρίσκεται η υπόθεση βιασμού που συνέβη σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και κατάγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, καθώς οι τέσσερις νεαροί που εμπλέκονται κλήθηκαν να καταθέσουν ανωμοτί στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, αναμένονται τα αποτέλεσμα των τοξικολογικών εξετάσεων της Μπίκα, που έχουν σταλεί σε εργαστήριο της Ελβετίας. Όμως, η υπόθεση φαίνεται να λαμβάνει προεκτάσεις που έχουν να κάνουν με κύκλωμα μαστροπείας.

Τα αδέλφια Βασίλης και Ευαγόρας Λεβέντης, ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης και ο Βασίλης Τράφαλη, είναι οι νεαροί οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα. Και οι τέσσερεις βρίσκονταν στη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς και διέμεναν σε σουίτα του πολυτελούς ξενοδοχείου. Στο πάρτι προσκλήθησαν περίπου 8-9 κορίτσια, μεταξύ των οποίων και η 24χρονη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι η 24χρονη είχε στον οργανισμό της ουσίες που είχαν παραλύσει το νευρικό της σύστημα. Ωστόσο τα επίσημα αποτελέσματα δεν έχουν βγει γιατί έχουν σταλεί στην Ελβετία. Το ThessToday.gr, αναφέρει ότι οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης εστάλησαν στην Ελβετία από το αρμόδιο εργαστήριο ιατροδικαστών του ΑΠΘ προκειμένου να εξεταστεί αν έχει στον οργανισμό της νέες ουσίες ναρκωτικών που ενδεχομένως να μην εντοπίζονται από τα ελληνικά εργαστήρια.

Οι Ελβετοί επιστήμονες θα εξετάσουν τα δείγματα με νέο ειδικό όργανο προηγμένης τεχνολογίας που ανιχνεύει άγνωστες –έως τώρα– χημικές ουσίες. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί απάντηση αν στον οργανισμό της κοπέλας βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες ή το χάπι του βιασμού. Τα αποτελέσματα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης βιασμού. Ο 27χρονος Βασίλειος Τράφαλης ο οποίος είχε μισθώσει το δωμάτιο 204 στο πολυτελές ξενοδοχείο δήλωσε στο Πρώτο Θέμα, πως «Δεν έχω καμία εμπλοκή στο ζήτημα απλά ήμουν εκεί και έδωσα μια κατάθεση. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Εμφανίστηκαν ονόματα ανθρώπων που δεν έχουν εμπλοκή και αυτό δεν είναι ωραίο».

Σε ερώτηση που του έγινε, με αφορμή την καταγγελία της 24χρονης για άτομο που στέλνει κοπέλες σε ύποπτα πάρτι δήλωσε ότι «τον συγκεκριμένο κύριο τον γνώρισα εκείνο το Σαββατοκύριακο και δεν μπορώ να έχω άποψη για κάτι. Εγώ δεν μίσθωσα καμία σουίτα. Είχα το δωμάτιο 204 και δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο». Επίσης, σε ερώτηση για τη κλήση για ανωμοτί κατάθεση, ο Τραφαλής ανέφερε πως «δεν με έχουν ενημερώσει για τίποτε άλλο. Έδωσα μια κατάθεση. Έχω καταθέσει ήδη και δεν έχω να προσθέσω κάτι στην κατάθεση μου. Δεν με έχουν ενημερώσει για κάποια νέα κατάθεση».
Διαρροές και μαστρωπεία

Επισημαίνεται, ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, έχει δώσει εντολή για έρευνα, σχετικά με τη διαρροή την εγγράφων καταθέσεων για τον βιασμό της 24χρονης. Σύμφωνα με το grtimes.gr, δημοσιεύτηκαν σε μέσα ενημέρωσης όλες οι καταθέσεις που έδωσαν οι εμπλεκόμενοι στην αστυνομία. Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζήτησε από τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης να παραγγείλει προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετείτε παραβίαση δικαστικού απορρήτου.
Τα μυστικά πλοκάμια της CIA στην Ουκρανία

Η υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα φέρεται να σχετίζεται και με διεθνή κυκλώματα μαστροπείας. O δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς ότι με αφορμή τα στοιχεία που προέκυψαν από την Κύπρο πως «υπήρχαν Κύπριοι στο εν λόγω πάρτι και, επίσης, υπήρχαν κοπέλες που ήρθαν από την Κύπρο. Δεν είναι τοπικής εμβέλειας φαινόμενα, είναι διεθνή» και ζήτησε από τις ελληνικές Αρχές να κινηθούν με ταχύτητα. Επισήμανε, ότι «το πράγμα παίρνει άλλες διαστάσεις» προσθέτοντας πως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας και ναρκωτικών. Χαρακτήρισε «απαράδεκτο να μην έχουν βγει οι τοξικολογικές μετά από 20 μέρες».