Η σκακιστική ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, ως Πρωταθλήτρια Ελλάδας 2020, συμμετέχει στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα Σκάκι, με την παρουσία των 280  καλύτερων σχολείων του κόσμου.

Η προκριματική, προημιτελική και ημιτελική φάση πραγματοποιούνται διαδικτυακά, υπό την αιγίδα και εποπτεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκάκι (FIDE), ενώ η τελική φάση, με τα 10 καλύτερα σχολεία, θα πραγματοποιηθεί, δια ζώσης, στο DUBAI των Η.Α.Ε., τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Η ομάδα μας αποτελείται από τους μαθητές:

Γαβριήλ Οδυσσέα            Α’ Λυκείου

Σαμψώνογλου Βασίλη    Α’ Λυκείου

Τσουχνικά Ορέστη         Α’ Λυκείου

Στοϊμενίδη Δημήτρη      Γ’ Γυμνασίου

Μαγκαλάκη Στέφανο    Β’ Γυμνασίου

Καραμίχο Μιχάλη          Β’ Γυμνασίου

Σιουτόπουλο Χρήστο    Β’ Γυμνασίου

Τσουχνικά Γιώργο         Β’ Γυμνασίου

Η πρώτη (προκριματική) φάση ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021 και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021. Η ομάδα μας προκρίθηκε 1η από τον όμιλό της, στα 120 με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Συνεχίζοντας στην προημιτελική φάση, από 30 Μαρτίου μέχρι 16 Απριλίου, αντιμετωπίζοντας σχολεία με ιδιαίτερη παράδοση και κουλτούρα στο σκάκι, ξεπερνώντας κυριολεκτικά τον εαυτό της, τερμάτισε πάλι πρώτη με 7 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και προκρίθηκε στα 30 καλύτερα σχολεία του κόσμου, που απαρτίζουν την ημιτελική φάση.

Κερδίζοντας στο διάστημα αυτό 4 Ινδικά σχολεία και 4 σχολεία από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μεταξύ των οποίων και το περίφημο Indian College του ABHU DABI, καθιερώθηκε στην ελίτ του παγκόσμιου μαθητικού σκάκι.

Μια διάκριση που ακόμη και αυτή τη στιγμή φαντάζει απίστευτη, προβάλει παγκόσμια τη χώρα μας, αν φανταστεί κανείς ότι μέσα σε αυτά τα σχολεία είναι όλα τα κολλέγια – δορυφόροι των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου.

Στις αρχές Μαίου, είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η ημιτελική φάση, με τις ευχές όλων μας να καταλάβει το σχολείο μια υψηλότερη θέση.