Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες έρχονται στην επιφάνεια στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. Η ιατροδικαστής και διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, Λύδα-Καλλιόπη Κοβάτση, που έκανε νεκροψία-νεκροτομή στον άτυχο φίλο του Άρη, υποστήριξε πως υπάρχει συγκεκριμένο μοτίβο στα χτυπήματα των δραστών που μόνο συμπτωματικά δεν είναι.

«Τον τελευταίο καιρό έχω εξετάσει αρκετά θύματα οπαδικής βίας. Έχω την αίσθηση ότι υπάρχει ένας δάσκαλος που τους λέει κεφάλι και πόδια. Υπάρχει σχολή εδώ πίσω. Χτυπήματα στο κεφάλι ισούνται με ανθρωποκτόνο πρόθεση», τόνισε, με το ακροατήριο να χειροκροτεί και να ακούγονται αρκετά «πες τα».

Έπειτα, η κ. Κοβάτση χαρακτήρισε μαρτυρικό, αργό και βασανιστικό τον θάνατο του Άλκη. «Είναι αιωνιότητα αυτό το λεπτό για το θύμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έπειτα από εντολή της Εισαγγελέως, στην αίθουσα μεταφέρθηκαν τα ρούχα που φορούσε ο 19χρονος όταν δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση καθώς και το δρεπάνι το οποίο φέρεται να χρησιμοποιήθηκε το μοιραίο βράδυ.