Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία της δημοσκόπησης της εταιρείας Pulse, με θέματα τα κρούσματα του νέου κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς και τις εξελίξεις σε προσφυγικό και ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ειδικότερα, στην ερώτηση πόσο ανησυχούν οι πολίτες για τον κοροναϊό μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας, συνολικά το 17% των πολιτών απαντά ότι «ανησυχεί πολύ», το 25% δηλώνει «αρκετά», ενώ το 26% «μέτρια». Από λίγο έως καθόλου απαντά συνολικά το 26%, ενώ το 6% των ερωτηθέντων δηλώνει «δεν ξέρω – δεν απαντώ».
Προσφυγικό – Ελληνοτουρκικά σύνορα

Αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσυρθεί από τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να παροτρύνει την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από την τουρκική ενδοχώρα προς τα ευρωπαϊκά σύνορα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών υποστηρίζει τα κυβερνητικά μέτρα φύλαξης των συνόρων της χώρας.

Συγκεκριμένα, το 76% των ερωτώμενων κρίνει θετικά τα μέτρα και τις ενέργειες της κυβέρνησης για τη φύλαξη και κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο. Το 10% των πολιτών εκτιμά ότι τα μέτρα είναι «μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση» και το 8% δηλώνει «σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση», ενώ 6% απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».

Στην ερώτηση για το πόσο ανησυχούν για το προσφυγικό/ μεταναστευτικό μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, το 83% των ερωτώμενων συνολικά απαντά «πολύ» (62%) ή «αρκετά» (21%), το 7% «μέτρια», ενώ το «λίγο» δηλώνει «3%» και «ελάχιστα έως καθόλου» το 2%. Το 5% απαντά απαντά «δεν ξέρω/ δεν απαντώ».