Κάθε μέρα ο Παναγιώτης Κρινής και το επιτελείο των ρεπόρτερ της TV100, επιλέγουν και παρουσιάζουν θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών: φορολογική και ασφαλιστική νομοθεσία, δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, πρωτοβουλίες, δράσεις και πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμοι, Περιφέρεια) παρουσιάζονται με τρόπο εύληπτο και πρακτικό, ενώ παράλληλα δίδονται απαντήσεις σε ερωτήματα που θέτει το κοινό σε πραγματικό χρόνο, είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της TV100 (περί τις 40 κλήσεις ανά εκπομπή), ή μέσω της σελίδας της εκπομπής https://www.facebook.com/dimotisonline/.

Η απήχηση της εκπομπής προκύπτει μέσα από τα στοιχεία του facebook: 11.400 τακτικοί «φίλοι» και τουλάχιστον 10.000 διαδικτυακές τηλεθεάσεις (facebook live broadcasts) ανά εκπομπή, με peak τις 60.000 την περίοδο της κρίσης στο μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Στον πρώτο χρόνο εμπειρίας έχουν ήδη καταγραφεί συνολικά πάνω από 1.100.000 διαδικτυακές τηλεθεάσεις μέσω facebook από περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου. Δικαίως ο «Δημότης-Online» θεωρείται η κορωνίδα των ενημερωτικών εκπομπών της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.