Οι αστυνομικές αρχές είναι όλο και πιο κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, στο μαχαίρι που βρέθηκε στο σημείο υπάρχουν αποτυπώματα DNA του 23χρονου συλληφθέντα, αλλά βρέθηκε και αίμα του Άλκη.

Επιπλέον, στο μαχαίρι ‘’karambit’’ υπάρχουν και άλλα αποτυπώματα, τα οποία η αστυνομία θεωρεί ότι θα “δείξουν” ολόκληρη τη συμμορία, που ευθύνεται για τον θάνατο του 19χρονου.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το OPEN, στις έρευνες μπαίνει πλέον και η ΕΥΠ, ενώ θεωρείται θέμα χρόνου το να συλληφθούν και οι άλλοι δράστες, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν ταυτοποιηθεί.

Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ το κινητό του 23χρονου

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ, η οποία χθες πραγματοποίησε εφόδους σε συνδέσμους και των τριών ομάδων της πόλης, προχωρώντας μάλιστα στην κατάσχεση πλήθους αντικειμένων, αναζητώντας είτε συμμετέχοντες στη δολοφονική επίθεση, είτε στη συλλογή στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στους δράστες.

Στο μικροσκόπιο έχουν μπει το κινητό τηλέφωνο του 23χρονου, που μπορεί να «ξεκλειδώσει» τις έρευνες, όπως και βίντεο από κάμερες ασφαλείας. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι την ώρα που έγινε το αιματηρό περιστατικό κυκλοφορούσαν ελάχιστα αυτοκίνητα στους δρόμους της περιοχής, γεγονός που διευκόλυνε την έρευνα για τον εντοπισμό καρέ από βίντεο που έχουν καταγράψει τα δύο οχήματα των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην κατοχή του 23χρονου βρέθηκαν τα κλειδιά κεντρικού συνδέσμου του ΠΑΟΚ στο κέντρο της πόλης. Πρόκειται για τον σύνδεσμο στον οποίο έκαναν έρευνα οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν ενοχοποιητικά στοιχεία.

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» επικαλούμενη αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ο 23χρονος είχε αφήσει το κινητό του στον σύνδεσμο, κάτι που δείχνει μια κίνηση αυτοπροστασίας, προκειμένου να μην εντοπιστούν οι κινήσεις του κατά τη διάρκεια της επίθεσης και το στίγμα της παρουσίας του.

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία θα εξετάσει τυχόν σύνδεση της «ομάδας» του 23χρονου με τα επεισόδια του περασμένου Σεπτεμβρίου από ακροδεξιές ομάδες στο Επαγγελματικό Λύκειο της Σταυρούπολης. Και αυτό διότι στον σύνδεσμο, στον οποίο φέρεται να ήταν μέλος ο 23χρονος, είχαν σημειωθεί τότε επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αιτία ήταν το θέμα με το ΕΠΑΛ στη Σταυρούπολη.

Συγκεκριμένα είχε λάβει χώρα συμπλοκή ανάμεσα σε οπαδούς του δικεφάλου που φέρονταν να συμμετείχαν στις ακροδεξιές ομάδες που έδρασαν στο ΕΠΑΛ και οπαδούς του δικεφάλου που διαφωνούσαν με την επιλογή τους να «συμπαραταχθούν» με φασιστικές ενέργειες.