Δύο άνδρες έκαναν την αποθήκη οικίας… “εργαστήριο” κάνναβης, έχοντας ειδικό εξοπλισμό για την καλλιέργειά της. Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Από τους συλληφθέντες κατασχέθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την παραγωγή της κάνναβης, πιστόλι και κροτίδες.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση: “Συνελήφθησαν προχθές (22 Ιανουαρίου 2022) το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, δύο ημεδαποί άνδρες, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι άνδρες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν, διαπιστώθηκε ότι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πατάρι και με ειδικό εξοπλισμό καλλιεργούσαν 4 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 2 μέτρων.

Τα δενδρύλλια κάνναβης εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως επίσης κατασχέθηκε και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια τους (λάμπες, ανεμιστήρες, εξαερισμός, αφυγραντήρες κ.α.).

Επίσης στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 1 συσκευασία με ποσότητα κάνναβης βάρους 950 γραμμαρίων,
  • 52 γυάλινα βάζα με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 234 γραμμαρίων,
  • ποσότητα πάστας ελαίου κάνναβης βάρους 678 γραμμαρίων,
  • 7 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
  • 1 πιστόλι με γεμιστήρα και
  • 315 κροτίδες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα που διατηρεί ένας από τους προαναφερόμενους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 16 γυάλινα βάζα με συνολική ποσότητα κάνναβης βάρους 32 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους 1 κιλού και 216 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Θεσσαλονίκης.”