Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, εφαρμόζεται από σήμερα  περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης. 

 

Μετά από αίτημα του Δήμαρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τη σύμφωνη γνώμη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα- αποφασίστηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά, και του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Βασιλείου Παπαγεωργίου ο περιορισμός κίνησης πολιτών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

 

Θυμίζουμε, ότι για το θέμα πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας σύσκεψη στο δημαρχιακό μέγαρο με πρωτοβουλία του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Λάζαρο Μαυρόπουλο, παρουσία επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων καθώς και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας Δημήτρη Δαγκλή και του προϊσταμένου της Δημοτικής Αστυνομίας Πέτρου Παπαφίλη.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας έκανε την ακόλουθη δήλωση:  «Κλείνουμε τη Νέα Παραλία γι ανα προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία. Απολύτως σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής απόστασης».

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά τις εικόνες με πλήθος κόσμου να κυκλοφορεί το απόγευμα της Δευτέρας στο παραλιακό μέτωπο.

Συγκεκριμένα: από Δευτέρα έως Παρασκευή 14:00 έως 08:00 (επόμενη πρωινή) Σαββατοκύριακο –  όλο το 24ωρο.

Η έναρξη ισχύος της απόφασης είναι από την 14:00 ώρα της 31/03/2020 και ισχύει για δεκατέσσερις (14) ημέρες. 

Το μέτρο αφορά στην κυκλοφορία στη Νέα Παραλία από το Μέγαρο Μουσικής έως τον Λευκό Πύργο

Η αστυνομία θα τοποθετήσει κιγκλιδώματα στο παραλιακό μέτωπο και τις ανάλογες σημάνσεις. Σε περίπτωση παραβίασης του μέτρου, θα βεβαιώνεται στους παραβάτες πρόστιμο 150 ευρώ. Από σήμερα Τρίτη, άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας και της Ελληνικής Αστυνομίας θα ενημερώνουν τους πολίτες για την απόφαση.

Την κοινή απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης για να κλείσει από σήμερα το μεσημέρι, η παραλία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε με μια λακωνική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας: «Μετά τις σημερινές εικόνες από τη γεμάτη Παραλία της Θεσσαλονίκης το κλείσιμό της είναι μονόδρομος. Συμφωνήσαμε με τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να προχωρήσουμε στο μέτρο αυτό με ισχύ από αύριο το μεσημέρι. Χρέος μας να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διαφυλάξουμε την υγεία των συμπολιτών μας», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά την ανωτέρω απόφαση δήλωσε: «Παρά τις αλλεπάλληλες συστάσεις για περιορισμένες και μόνο για ζωτικής ανάγκης μετακινήσεις, δυστυχώς η έκκλησή μας δεν έγινε αντιληπτή. Η μη τήρηση των μέτρων και των κανόνων περιορισμένης μετακίνησης φέρνει νέα, δυστυχώς πιο αυστηρά μέτρα».