Σήμερα ανακοινώθηκαν οι ποινές : Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, επέβαλε με απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στους δυο νεαρούς κατηγορούμενος της υπόθεσης, τον 26χρονο Ροδίτη και τον 24χρονο συγκατηγορούμενό του αλβανικής καταγωγής.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης  η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, μίλησε στα τηλεοπτικά συνεργεία δηλώνοντας  χαρακτηριστικά: «Επιτέλους βγήκε η απόφαση, όπως και πρωτοδίκως, δεν άλλαξε σε τίποτε τα ισόβια και τα 15 χρόνια κάθειρξη. Εν μέρει αισθάνομαι δικαίωση. Γενικώς όχι. Γιατί δεν είναι αυτοί νόμοι! Μέχρι 15 χρόνια τάχα μπορούν να κάθονται στις φυλακές και μετά να κάνουν αίτημα αποφυλάκισης. Το δικό μου το παιδί δεν είχε δικαίωμα να ζήσει; Γιατί δεν της έδωσαν δεύτερη ευκαιρία; Αλλαγές στον ποινικό κώδικα εδώ και τώρα».

Ο δε πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη  δήλωσε : «Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί από την ελληνική δικαιοσύνη κι αυτό επιβλήθηκε χωρίς κανένα ελαφρυντικό και ομόφωνα. Αυτό σημαίνει ότι τέτοια ειδεχθή εγκλήματα, θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι».