Ελεύθεροι αφέθηκαν οι προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα επεισόδια, τα 16 άτομα αφέθηκαν ελεύθερα.

Στο μεταξύ, με νεότερη ενημέρωση η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε ότι κατά τα ίδια επεισόδια τραυματίστηκαν συνολικά τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι η πορεία στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου ήταν μαζική, στο φόντο του τραυματισμού του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από πυρά αστυνομικού. Χιλιάδες ξεκίνησαν από την Καμάρα και διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, ενώ μετά το πέρας της πορείας σημειώνονται επεισόδια στην Αγίου Δημητρίου στο τουρκικό προξενείο.

Μία ομάδα ατόμων με καλυμμένα χαρακτηριστικά αποσπάστηκε από την πορεία που ολοκληρώθηκε στο ΥΜΑΘ και κινήθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Αγίου Δημητρίου κάνοντας ρίψη πολλαπλών βόμβων μολότοφ και πυροτεχνημάτων μπροστά το Τούρκικο προξενείο.

Επεισόδια πραγματοποιούνται και στις οδού Ολυμπιάδος και Κασσάνδρου ενώ τουλάχιστον επτά κάδοι έχουν τυλιχθεί στις φλόγες με την πυροσβεστική υπηρεσία να έχει κληθεί στο σημείο.

Μολότοφ στο κτίριο της Οικονομικής Αστυνομίας στον Δενδροπόταμο

Στο μεταξύ Ρομά επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο κτίριο, που στεγάζεται η Οικονομική Αστυνομία, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, μετά τις 22:00 ομάδα ατόμων προσέγγισαν το κτίριο και πέταξαν βόμβες μολότοφ. Μόλις είδαν αστυνομικούς να πλησιάζουν υποχώρησαν, στήνοντας οδοφράγματα και παραμένουν συγκεντρωμένοι λίγο πιο μακριά.

Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω κτίριο βρίσκεται στην περιοχή της Μενεμένης αλλά και του Δενδροποτάμου πλησίον του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επίσης στο σημείο.