Το πούρο είναι ένα σύμβολο κομψότητας, εξουσίας και καλού γούστου.
Οι παρακάτω ανδρες έχουν καθιερωθεί ως μερικοί από τους πιο εμβληματικούς καπνιστές πούρου στην ιστορία.

Ουίνστον Τσόρτσιλ

Ίσως ο πλέον διάσημος καπνιστής πούρου, καθώς δημιούργησε την προσωπική και πολιτική του εικόνα γύρω απο το πούρο που κάπνιζε και τον αέρα ηρεμίας που απέπνεε. Ήταν εποχιακός καπνιστής πούρων κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας ως αξιωματικός στην Κούβα. Προτιμούσε τα μεγάλα πούρα, με σκούρο περιτύλιγμα, τα οποία συνήθως κάπνιζε μέχρι τη μέση. Υπολογίζεται ότι κάπνισε συνολικά πάνω από 200.000 πούρα στη ζωή του.

Φιντέλ Κάστρο

Ο Κάστρο είναι από τους άντρες που όλοι έχουμε συνδέσει με τα πούρα. Με ένα πούρο μόνιμα μαζί του από το 1953, ο Κάστρο ήταν μια ζωντανή διαφήμιση για το καλύτερο προϊόν της χώρας του, αλλά και ζωντανή απόδειξη ότι τα πούρα δημιουργούν μια εικόνα εξουσίας και σύμβολο του θριάμβου μιας επανάστασης. Αν και στη μνήμη του κοινού η εικόνα του έχει ταυτιστεί με τα πούρα, ο Κάστρο είχε κόψει το κάπνισμα από το 1985. Συνήθιζε να λέει πως «το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις με ένα κουτί πούρα είναι να το δώσεις στον εχθρό σου»

Τζον Κένεντι

Αν και ήταν εκείνος που υπέγραψε την απαγόρευση πωλήσεων κουβανέζικων προϊόντων στις ΗΠΑ, ο πιο φημισμένος Αμερικανός πρόεδρος της σύγχρονης εποχής έδειξε πόσο σημαντικό ήταν το πούρο και για αυτόν. Ενα βράδυ του Φεβρουαρίου του 1962, λίγο μετά το φιάσκο στον Κόλπο των Χοίρων, φώναξε στο γραφείο του τον γραμματέα του, Πιέρ Σάλιντζερ, ο οποίος, όπως και ο πρόεδρος, ήταν φανατικός καπνιστής πούρων. Τον ρώτησε εάν μπορούσε να βρει 1000 κουβανέζικα πούρα μέχρι το επόμενο πρωινό. Ο Σάλιντζερ απεδείχθη ανώτερος των προεδρικών προσδοκιών. Την επόμενη μέρα, στις 8 το πρωί, ο Σάλιντζερ τηλεφώνησε στον Κένεντι, για να τον διαβεβαιώσει ότι είχε βρει 1200 πούρα! Τότε ο Κένεντι άνοιξε το συρτάρι του, έβγαλε έξω το διάταγμα απαγόρευσης των κουβανέζικων προιόντων, το υπέγραψε και μετά, χαμογελαστός, περίμενε τον Σάλιντζερ για να καπνίσουν μαζί ένα υπέροχο κουβανέζικο πούρο…

Αλ Πατσίνο

Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές του Αλ Πατσίνο ως Τόνι Μοντάνα στον “Σημαδεμένο”, που τον καθιέρωσαν ως την εικόνα του άνδρα που καπνίζει πούρο. Από τότε, έχει αναφερθεί σε όλο τον κόσμο όταν πρόκειται για την εθιμοτυπία ενός πούρου. Ισχυρός, αρρενωπός και ένας άντρας που δεν ακολουθεί τους κανόνες, ο Πατσίνο είναι ίσως η μεγαλύτερη έμπνευση για τους άντρες σε όλο τον κόσμο όταν παίρνουν εκείνη την κρίσιμη πρώτη ρουφηξιά του πούρου…

Τζακ Νικολσον

Ένα πούρο μετατρέπεται αργά σε ζωή, και ο Τζακ Νίκολσον είναι ζωντανή απόδειξη των θεραπευτικών ιδιοτήτων που μπορεί να έχει ένα πούρο. Αφού ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ως καπνιστής τσιγάρων, ο Νίκοσλον άρχισε τα πούρα αφού συνειδητοποίησε ότι το κάπνισμα μισό πακέτου τσιγάρων κατά τη διάρκεια ενός γύρου γκολφ δεν του έκανε σε τίποτα καλό. Τώρα, ως φανατικός καπνιστής των Montecristo, ο Νίκολσον όχι μόνο αισθάνεται πιο χαλαρός έχοντας σταματήσει τη συνήθεια του τσιγάρου αλλά και ο εθισμός του έχει μειωθεί στα 12 πούρα.

https://perpetual.gr