Ο κόσμος της υψηλής ωρολογοποιίας είναι συναρπαστικός και κάθε χρόνο έχει να μας προσφέρει καινούργια μοντέλα, τα οποία τραβούν τα φλας των φωτογραφικών φακών και γίνονται αμέσως ανάρπαστα. Σίγουρα όλα αυτά ακούγονται υπέροχα, ωστόσο για τους λάτρεις την ωρολογοποιίας αλλά και τους συλλέκτες, υπάρχουν μερικά ρολόγια που έχουν καταφέρει να παραμείνουν αμετάβλητα εδώ και δεκαετίες, ξεπερνώντας όλες τις τάσεις, και εξακολουθούν να είναι η πρώτη επιλογή των περισσοτέρων ανδρών.
Ένα από αυτά ανήκει στο οίκο Patek Philippe, ο οποίος έχει καταφέρει να δημιουργήσει μερικά από τα πιο δαπανηρά και πιο περίπλοκα ρολόγια στον πλανήτη, ενώ το γενικό σχεδιαστικό του ήθος μπορεί να χαρακτηριστεί ως παραδοσιακό, καθώς τα βασικά περιγράμματα των δημοφιλέστερων ρολογιών του έχουν αλλάξει ελάχιστα τις τελευταίες δεκαετίες.
Ο λόγος για το Nautilus, το οποίο σχεδιάστηκε από τον θρύλο της ωρολογοποιίας Gérald Genta, ο οποίος ήταν και δημιουργός του Audemars Piguet Royal Oak μεταξύ άλλων. Το ρολόι κυκλοφόρησε το 1976 και δημιουργήθηκε ώστε να μοιάζει με φινιστρίνι πλοίου, καθώς διαθέτει μια στρογυλλεμένη οκτάγωνη κάσα. Ήταν η προσπάθεια του Patek να δημιουργήσει ένα σύγχρονο σπορ ρολόι υψηλού επιπέδου από ανοξείδωτο ατσάλι, μια εποχή που υπήρχε μια μεγάλη μανία με τα χρυσά ρολόγια.
To Nautilus διέθετε μια γενναιόδωρη κάσα 42 mm και ένα βαθύ μπλε καντράν. Η ζήτηση για το ρολόι στην αρχή ήταν μικρή, ωστόσο η δημοτικότητα του άρχισε να αυξάνεται με τα χρόνια, καθώς άλλαξαν τα γούστα των καταναλωτών. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία ακόμα πιο πολυτελών εκδόσεων, όπως από χρυσό, οι οποίες έγιναν αμέσως ανάρπαστες.

https://perpetual.gr/