Όταν κάποιος σκέφτεται Αμερικάνικο πνεύμα, δύο ονόματα του έρχονται στο μυαλό: Hamilton και Schott NYC. Και οι δύο εταιρείες είχαν επιλεγεί από τον αμερικανικό στρατό για την αξιοπιστία τους και παρείχαν τα καλύτερα ρολόγια και μπουφάν στους Αμερικανούς πιλότους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με αποτέλεσμα να γίνουν σύμβολα του στρατιωτικού στυλ του 1940.  Η Hamilton ιδρύθηκε στην Πενσυλβάνια και απόκτησε σπουδαία φήμη λόγω της αξιοπιστίας της, με αποτέλεσμα να γίνει η εταιρεία επιλογής του Αμερικανικό στρατού. Ήταν φυσικό λοιπόν η Hamilton να συνεργαστεί με την Schott NYC, γνωστή για τα κλασικά δερμάτινα jacket και τα της στρατιωτικά ενδύματα, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα μοναδικό συλλεκτικό ρολόι, το οποίο ξεχωρίζει για την ποιότητα του αλλά και για την ομορφιά του.

Πρόκειται για το Khaki Pilot Schott NYC, το οποίο διαθέτει μια κάσα 46 mm και στο εσωτερικό του χτυπά ένας αυτόματος day-date μηχανισμός H-30, ο οποίος προσφέρει απόθεμα ισχύος τις 80 ώρες. Το ρολόι διαθέτει ένα χακί καντράν, ενώ οι δείκτες και οι ενδείξεις έχουν επικάλυψη Super-LumiNova® για ευκολία στην ανάγνωση – κάτι που χρειάζεται να έχει οπωσδήποτε ένα ρολόι που προορίζεται για έναν πιλότο.

Το ρολόι διαθέτει επίσης έναν καφέ δερμάτινο ιμάντα, ο οποίο είναι κατασκευασμένος από το ίδιο δέρμα που χρησιμοποιούνταν στα flight jackets των πιλότων την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το Khaki Pilot Schott NYC είναι μια περιορισμένη έκδοση μόλις 1.892 τεμαχίων, κοστίζει 1.160 δολάρια και συνοδεύεται από μια δερμάτινη θήκη με καρό επένδυση. https://perpetual.gr