Ένας 71χρονος που νοσηλευόταν με υποκείμενα νοσήματα στο «ΑΧΕΠΑ» άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα, «χτυπημένος» από την Covid-19. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, πρόκειται για το πέμπτο θύμα του κορονοϊού από τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι.

Παράλληλα, τη ζωή της έχασε σήμερα και μια 87χρονη γυναίκα στο «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείο της Πτολεμαϊδας, η οποία επίσης είχε υποκείμενα νοσήματα.

Πλέον, ο αριθμός των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα έφτασε τα 228.
Και πάλι πάνω από 200 τα ημερήσια κρούσματα

Εν τω μεταξύ, προβληματισμός επικρατεί για τα πάνω από 200 κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν χθες στη χώρα μας για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Παράλληλα, το βλέμμα των ειδικών στρέφεται πλέον στην επόμενη εβδομάδα όπου και αναμένεται να επιστρέψει ένας μεγάλος αριθμός από τους εκδρομείς του Αυγούστου, από τη συμπεριφορά των οποίων θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η πορεία του ιού στην χώρα μας.

«Κόκκινο» συναγερμό σήμανε για τους νέους η έκθεση του ΕΟΔΥ ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου καθώς έκανε λόγο για διασωλήνωση ανήλικης.. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το ανήλικο κορίτσι είναι 17 χρονών και βρίσκεται στις κλίνες ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ στην Θεσσαλονίκη.

Η είδηση για την ανήλικη αποτελεί ένα ηχηρό «καμπανάκι» για τους νέους που, σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα καθώς αποδεικνύει ότι είναι κάθε άλλο παρά… άτρωτοι μπροστά στον φονικό ιό.