Ένας Βιετναμέζος επιχειρηματίας είναι ο περήφανος ιδιοκτήτης της πιο πολύτιμης συλλογής ουίσκι σε όλο τον κόσμο.  Η συλλογή του Βιέτ Νγκουγιέν Ντιν Τουάν εκτιμάται ότι αγγίζει τα 12,5 εκατομμύρια ευρώ από ειδικούς της Rare Whisky 101, με τον επιχειρηματία και κάτοικο του Χο Τσι Μινχ να διαθέτει 535 από τα σπανιότερα, παλαιότερα και πιο πολύτιμα μπουκάλια σκοτσέζικου και γιαπωνέζικου ουίσκι, καταγράφοντας ρεκόρ στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Η συλλογή περιλαμβάνει μία από τις μοναδικές πλήρεις συλλογές Macallan Fine και Rare, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου «Fine and Rare» του 1926. Να σημειωθεί πως μόνο 40 μπουκάλια Macallan 1926 έχουν κυκλοφορήσει στον κόσμο, με τον Βιέτ να έχει τα τρία. Μάλιστα, ένα ουίσκι Macallan 1926 πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία και έπιασε τα 1,9 εκατομμύρια δολάρια.

Επίσης, στην συλλογή ουίσκι του περιλαμβάνεται ένα από τα 12 μπουκάλια του παλαιότερο Bowmore που κυκλοφόρησε ποτέ, με ένα παρόμοιο μπουκάλι να πιάνει τα 350.000 ευρώ σε δημοπρασία πρόσφατα.

Συλλέγει σπάνια ουίσκι εδώ και 20 χρόνια

Η αγάπη του Βιέτ για το ουίσκι δεν είναι πρόσφατη. Ο Βιετναμέζος επιχειρηματίας ξεκίνησε να συλλέγει σπάνια και vintage μπουκάλια ουίσκι πριν από 20 χρόνια και πλέον έχει συγκεντρώσει πάνω από 500, τα οποία βρίσκονται κλειδωμένα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο σαλόνι στο σπίτι του. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Για μένα, η συλλογή ουίσκι είναι το πάθος της ζωής μου. Στον ελεύθερο χρόνο μου, ψάχνω σε ιστοσελίδες δημοπρασιών και εμπορικές ιστοσελίδες για να βρω διάσημα και σπάνια ουίσκι από όλο τον κόσμο. Όσο για την συλλογή μου, δεν έχω καμία πρόθεση να πουλήσω κανένα από αυτά, ούτε ένα μπουκάλι, αλλά θα συνεχίσω να ψάχνω για να την εμπλουτίσω».

https://www.iefimerida.gr/