Έξυπνες λύσεις με τη χρήση της τεχνολογίας προκειμένου να μεταβαίνουν στον προορισμό τους πιο γρήγορα οι πολίτες, συζητήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης παρουσία του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους θα μπορέσει να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα που επικρατεί στην πόλη με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Μεταφορών (Ι.ΜΕΤ.) και των Google Maps.
«Το σημαντικό είναι η συνεργασία της Google με το ΙΜΕΤ που έχει όλες τις υποδομές και έχει επιδείξει έργο όλα αυτά τα χρόνια και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν έχει νόημα να φτιάξουμε νέα εφαρμογή από τη στιγμή που υπάρχουν εφαρμογές όπως για παράδειγμα το Google maps. Σημασία λοιπόν έχει πως μπορούμε με τα δεδομένα που σήμερα συλλέγουμε στη Θεσσαλονίκη αλλά και αυτά τα οποία προκύπτουν με τη συνεργασία όλων των πολιτών να κάνουμε ακόμα πιο χρηστικούς και αποτελεσματικούς τους χάρτες της Google έτσι ώστε να δώσουμε ακόμα περισσότερη χρηστική πληροφορία για το πώς θα πάμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας ή πώς θα αποφύγουμε διαδρομές», δήλωσε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Μια ακόμη έξυπνη λύση αποτελεί η τοποθέτηση αισθητήρων σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου προκειμένου να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία. Όπως μάλιστα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας «Το ΥΜΑΘ προσπαθεί να βελτιώσει την καθημερινότητα και τις συνθήκες των Θεσσαλονικέων και όλο αυτό το δύσκολο μέρος που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με την ταλαιπωρία που υφιστάμεθα όσο διαρκούν οι εργασίες ενός απαραίτητου έργου, όπως είναι το Flyover. Σκοπός μας και στόχος μας να κάνουμε αυτή την ταλαιπωρία αισθητά λιγότερη».
Μεταξύ άλλων, το παρόν έδωσε και ο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος δήλωσε πως το εργο προχωράει, κανονικά έχοντας μπει πλέον στο κυρίως έργο μετά τις προπαρασκευαστικές εργασίες που είχαν γίνει μέχρι πρότινος, λέγοντας πως πρόκειται για ενα βέβαιο ότι είναι ένα απαραίτητο έργο, όπου η τεχνολογία και η σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση των πολιτών είναι λίαν απαραίτητη ώστε να αποφεύγεται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η ταλαιπωρία των πολιτών.
«Συμφωνήσαμε όλοι οι φορείς ότι υπάρχουν ήδη εφαρμογές, οι οποίες διευκολύνουν τους πολίτες να πάρουν την απόφαση ποια είναι η βέλτιστη διαδρομή για να διασχίσουν την πόλη. Συμφωνήσαμε επίσης ότι όλοι οι φορείς συλλέγουν δεδομένα και στοιχεία και φυσικά ότι όλοι αυτοί θα πρέπει να συνεργαστούν ακόμα περισσότερο προκειμένου οι εφαρμογές και της Google και του Ινστιτούτου Μεταφορών να γίνουν καλύτερες ώστε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιουτίκας.
Αύριο, αναμένεται να λάβουν χώρα στο ΥΜΑΘ, δύο διαδοχικές συσκέψεις για το Flyover.
- Πέθανε ο 61χρονος εργολάβος που βρέθηκε σε φρεάτιο ανελκυστήρα στη Θέρμη - September 12, 2024
- Η μεγάλη μέρα του Γιάννη Παπαστεφανάκη και το χειρουργείο στις ΗΠΑ - September 12, 2024
- Νέο βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για τη βία κατά των ανηλίκων με πρωταγωνιστή τον Διαμαντίδη - September 12, 2024