
Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών πραγματοποιείται το πρωί της Πέμπτης η πρόβα της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Σε συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχει στηθεί, μάλιστα, μία μικρογραφία εξέδρας, μπροστά από την οποία περνούν τα στρατιωτικά σώματα και τα σώματα ασφαλείας.
Την αρχή της πρόβας έκανε το τμήμα στρατονομίας και ακολούθησαν άρματα μάχης με κορυφαία στιγμή τη διέλευση των τεθωρακισμένων οχημάτων.
Πολλοί από τους επικεφαλής των στρατιωτικών τμημάτων έφεραν, μάλιστα, στο όχημά τους την ελληνική σημαία και το συμβολικό «200 χρόνια» που παραπέμπει στην επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα έχει επετειακό χαρακτήρα.
Στην πρόβα για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου συμμετείχαν και τμήματα της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής.
Οι εκδηλώσεις και η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
Την 25η Οκτωβρίου 2021
Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, όπως ορίζεται στη με αριθμό 73884/11.10.2021 απόφασή μας. Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.
Την 26η Οκτωβρίου 2021
Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.
Την 27η Οκτωβρίου 2021
Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.
Την 28η Οκτωβρίου 2021
Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Αυτού Εξοχότητα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. Το όλο πρόγραμμα μπορεί να εμπλουτισθεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.
Με πληροφορίες από thesstoday.gr και grtimes.gr
- Αθώος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για την επίθεση εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη - February 7, 2023
- Στέλιος Αγγελούδης: «Τα μεγάλα λόγια για τη Θεσσαλονίκη τα έχει βαρεθεί ο κόσμος» - February 7, 2023
- Μητσοτάκης για κόμμα Κασιδιάρη: Θωρακίζουμε τη δημοκρατία από τους εχθρούς της - February 7, 2023