Επαναλειτουργεί από την ερχόμενη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Παύλου Μελά, μία όαση δροσιάς στη δυτική Θεσσαλονίκη και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πολίτες, με τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον νέο κορονοϊό. Φέτος το καλοκαίρι στο Κολυμβητήριο θα λειτουργήσουν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων-ανηλίκων-εφήβων, κινητικής αποκατάστασης, τμήματα ΑμεΑ, aqua aerobic και κοινού.

Λόγω των συνθηκών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Παύλου Μελά, το κοινό πρέπει να τηρεί το υγειονομικό πρωτόκολλο για τις κολυμβητικές δεξαμενές, το οποίο προβλέπει ότι η χρήση του Κολυμβητηρίου θα πρέπει να γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:

-Κατά την είσοδο στο κολυμβητήριο συμπλήρωση και επίδειξη του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».

-Καταγραφή εισερχομένων-εξερχομένων στην εγκατάσταση.

-Για τις διαστάσεις της κολυμβητικής μας δεξαμενής, ο μέγιστος αριθμός ατόμων είναι 10 άτομα/διαδρομή ή 80 άτομα συνολικά.

-Σύμφωνα με τις οδηγίες, ο μέγιστος αριθμός που επιτρέπεται να παραβρίσκονται ταυτόχρονα στα αποδυτήρια είναι πέντε αθλούμενοι. Για το λόγω αυτό, δεν θα γίνεται χρήση των αποδυτηρίων από τους ανήλικους αθλούμενους, ενώ οι ενήλικες που επιθυμούν να κάνουν χρήση των αποδυτηρίων θα πρέπει να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Οι αθλούμενοι καλούνται να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του προσωπικού και των υπεύθυνων τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε κάθε αθλητική εγκατάσταση.

Επιπλέον, οι χρήστες του κολυμβητηρίου πρέπει να προσκομίσουν στη Γραμματεία πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις που να πιστοποιούν τη δερματολογική και παθολογική καταλληλότητα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να κάνουν εγγραφές καθημερινά από τις 9.00 το πρωί έως τις 20.00 το απόγευμα.

Το Κολυμβητήριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιθάκης και Περικλέους, στην Άνω Ηλιούπολη και λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-21:30 και το Σάββατο 9:30-16:30