Για το τραγικό συμβάν του θανάτου της 3χρονης στην Θεσσαλονίκης, μίλησε η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού Κατερίνα Αποστολίδου.

«Έχουμε κρατήσει ιστολογικά, κρατήθηκαν και βιολογικά υγρά ώστε να γίνει βιοχημικός και τοξικολογικός έλεγχος. Αυτό που διαπιστώθηκε νεκροτομικά ήταν εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα. Αναμενόμενο βέβαια διότι πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο ότι είχε ανεπάρκεια οργάνων, ήταν σε βαριά κατάσταση», τόνισε σύμφωνα με το thestival, η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού Κατερίνα Αποστολίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό, ωστόσο όπως ανέφερε σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκαν αντισώματα κορονοϊού γεγονός που σημαίνει ότι η 3χρονη νόσησε με κορονοϊό, χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία έδειξε πως ο θάνατος του 3χρονου κοριτσιού οφείλεται σε ανακοπή λόγω ανεπάρκειας πολλών ζωτικών οργάνων. Αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και κυτταρολογικών εξετάσεων για να ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

 

«Σήμερα που έγινε η διαδικασία της νεκροτομής δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε την διερεύνηση να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου», ανέφερε σε δηλώσεις της η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού, Κατερίνα Αποστολίδου.

Το χρονικό

Η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Έπειτα από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του παιδιού επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki». Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει, το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, στις 12 το μεσημέρι, όπου μέσα σε περίπου 2,5 ώρες, κατέληξε.